Šogad mums nācies saskarties ar nezināmo ik uz soļa. Lai arī daudzi ar "jauno normālo" sākuši aprast, joprojām valda liela neziņa par nākotni. Kas mūs sagaida pēc pandēmijas?

80. gadu zinātniskās fantastikas filmās tālajā 2020. gadā visi pārvietojās ar lidojošām mašīnām un varu pasaulē centās pārņemt cilvēkiem pielīdzināti roboti. Realitāte, protams, atšķiras. Bet kāda būs mūsu nākotne, veroties tajā šodienas acīm?

Par Covid-19 ietekmi un izplatību, pandēmijas sekām pašizolācijā veidotajā dokumentālajā filmā stāsta Rīgas Stradiņa universitātes (RSU) Infektoloģijas katedras vadītāja, RAKU slimnīcas infektoloģijas galvenā speciāliste Ludmila Vīksna, RSU maģistrantūras programmas "Sociālā antropoloģija" vadītājs, viens no Latvijas Antropologu biedrības dibinātājiem Klāvs Sedlenieks un bērnu un jauniešu psihoterapeits, jauniešu terapijas centra "Pusaudzis" vadītājs, Latvijas Universitātes pasniedzējs Nils Sakss Konstantinovs.

Dokumentālā filma tapusi, ievērojot valstī noteiktos ierobežojumus cīņā ar Covid-19 un pasargājot vienam otra veselību. Intervijas noritēja attālināti, filmēšana - lielākoties brīvā dabā, visa radošās komandas saziņa notika tiešsaistē.

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp