"Bija viegli nodoties alkoholismam." UFC superzvaigzne atskatās uz drūmo periodu, kas pavadīts diskvalifikācijā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Tailers Džefrijs Dilašovs
Tailers Džefrijs Dilašovs Foto: AP/ Scanpix

Tailers Džefrijs Dilašovs ir viens no visu laiku UFC 61,2 kilogramu divīzijas cīkstoņiem. Tomēr 2019. gada ievadā viņš saņēma divu gadu diskvalifikāciju. Sarunā ar ESPN cīkstonis pastāstīja par prombūtni no sporta.

Savu pēdējo dueli Dilašovs aizvadīja 2019. gada 20. janvārī, cīņā par 56,7 kilogramu divīzijas titulu piekāpjoties Henrijam Sehudo. Dilašovs tobrīd bija čempions jau pieminētajā 61,2 kilogramu divīzijā, bet neilgi pēc cīņas pret Sehudo viņš bija spiests šo jostu atdot, jo tika pieķerts dopinga lietošanā un saņēma divu gadu diskvalifikāciju.

Daudzi cīkstoņi pēc pozitīvām dopinga analīzēm nāk klajā ar paziņojumiem, ka neatļautās vielas uzņēmuši neapzināti, vainu noveļot uz komandas personālu. Tomēr Dilašovs uzreiz atteicās no jostas, signalizējot, ka neatļautās vielas lietojis apzināti.

Sarunā ar Okamoto bijušais čempions pastāstīja par pārdzīvoto pēdējo divu gadu laikā. Cīkstonis atklāja, ka tikai diskvalifikācijas laikā viņš atskārtis, ka līdz šim nav pavadījis pietiekami daudz laika ar savu dēlu.

"Tu saproti lietas, par kurām nedomāji, kad cīnies. Pirmajā mana dēla dzīves gadā man bija trīs titula cīņas. Man šķita, ka es esmu klāt [savam dēlam], bet patiesībā tā tas ne tuvu nebija. To apzināties bija sirdi plosoši," atcerējās Dilašovs.

Bijušais čempions norāda, ka biežāka laika pavadīšana ar atvasi viņam palīdzējusi: "Viņam drīz paliks trīs gadi un viņš sāk saprast, kas ar mani notiek un, ko daru. Viņš par to ir priecīgs. Šie ir mirkļi un nodarbes, ko centos atlīdzināt par laiku, kad nebiju klāt. Uzskatu, ka tas man ļoti palīdzēja novērst prātu no pārdzīvojumiem."

Tāpat cīkstonis norāda, ka tagad viņam esot bijis vairāk laika pievērsties arī citām ārpus oktagona aktivitātēm, piemēram, biznesam: "Patiesībā man nav jācīnās. Man nav finansiāli jāuztraucas par cīņas aizvadīšanu."

Tomēr Dilašovs arī atzīst, ka bez sporta pavadītais laiks bijis tālu no rožaina.

"Nepārprotiet, bija smagi. Jo īpaši pirmie seši mēneši. Tad bija ļoti grūti. Tu pārmet sev par izdarīto. Lai arī cik pozitīvi apkārtējie neizturētos, tu zini, ka katram no mums ir arī negatīvas domas. Un man tādu tik daudz, cik vien iespējams. Bija viegli nodoties alkoholismam un aizbēgt no realitātes. Es pieļāvu sasodīti lielu kļūdu un man bija jātiek galā ar tās sekām," sacīja Dilašovs. 

Bijušā čempiona diskvalifikācija noslēgsies 2021. gada 12. janvārī un viņš ir apņēmības pilns atgriezties pozīcijā, no kuras atstāja 61,2 kilogramu divīziju.

"Uzreiz gribu cīnīties par jostu. Tur čempions ir Pjotrs Jans, kurš jostu izcīnīja, uzveicot puisi, kuram tajā divīzijā bilance ir 0-2. Žoze Aldo tur ir divi zaudējumi. Tu uzveic viņu un sauc sevi par īstu čempionu? Josta ir mainījusi saimniek pēc katras cīņas. Neviens nav dominējis. Tā ir mana josta un es gribu atgriezties ar titulcīņu," nobeigumā norādīja bijušais čempions.

Dilašovs savas karjeras laikā ir izcīnījis 16 uzvaras, piedzīvojot četrus zaudējumus. Tiesa, pēdējā cīņā, kā jau minēts, amerikānis piedzīvoja zaudējumu, tiekot nokautēts jau pirmajā minūtē.

Seko Apollo arī Instagram - viss aizraujošais, skaistais un svarīgais vienuviet!

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu