Neskatoties uz pandēmiju, Krievijā grupa "Bi-2" sniedz koncertus 20 tūkstošiem skatītāju (4)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Spītējot Covid-19 izplatībai, Sanktpēterburgā lielam skatītāju pulkam koncertē reperis Basta un grupa "Bi-2".

Krievijā esošā situācija ar koronavīrusa slimniekiem ir tuvu kritiskai, taču uz koncertiem Sanktpēterburgā ieradās aptuveni 20 tūkstoši cilvēku. Mūziķus sociālajos tīklos kritizēja, taču viņi apliecināja, ka ievēro visas obligātās prasības.

Lielākā daļa Krievijas mūziķu ir atcēluši savus vērienīgos koncertus, un daudzās lielajās Krievijas pilsētās ir stingri ierobežojumi masu pasākumu rīkošanai. Piemēram, koncerti Maskavā drīkst notikt, taču norises vietai jābūt ne vairāk kā ceturtdaļai pilnai.

Sanktpēterburgā šie ierobežojumi ir maigāki - zāli drīkst piepildīt līdz pusei. Reperis Basta divas dienas pēc kārtas uzstājās Sanktpēterburgas koncertzālē. Viņš uzsvēra, ka arēnā bija ne vairāk kā puse no iespējamo klausītāju skaita. 

Grupa "Bi-2" kopā ar simfonisko orķestri 27. un 28. novembrī kādā no Sanktpēterburgas sporta kompleksiem sniedza divus koncertus pēc kārtas septiņiem tūkstošiem klausītāju. Grupas preses sekretāre apliecināja, ka katrā no koncertiem bija ne vairāk kā trīsarpus tūkstoši skatītāju.

Koncertu apmeklētāji teica, ka temperatūra tomēr tikusi mērīta un skatītāji maskas novilkuši tikai tad, kad gribējuši padzerties. Apmeklētāji atzīmēja, ka drošības kontrole koncertos bija nopietna, un zālē tika ielaisti tikai tie, kas uzlika masku - dažus apmeklētājus pat izveda no zāles.

Lielākajos koncertos policisti nekonstatēja pārkāpumus. Tomēr pēc daudzajām publikācijām par Basta koncertu kultūras komitejas speciālisti paziņoja, ka veiks papildu pārbaudi.

Mūziķi tomēr nonāca pie secinājuma, ka koncertu apmeklēšana ir skatītāju personīgā atbildība. Organizatori savukārt atzīmē, ka cenšas ievērot visus ierobežojumus.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu