Valsts prezidenta kanceleja skaidro, kāpēc augstākajām amatpersonām un medijiem bija jātiekas klātienē (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Premjers Krišjānis Kariņš un prezidents Egils Levits
Premjers Krišjānis Kariņš un prezidents Egils Levits Foto: Ieva Leiniša/LETA

Ir tādas tikšanās, kurām nepieciešama klātienes saruna, aģentūrai LETA uzsvēra Valsts prezidenta kancelejā.

Šonedēļ Valsts prezidents Egils Levits klātienē Rīgas pilī tikās ar Ministru prezidentu Krišjāni Kariņu (JV) un Saeimas priekšsēdētāju Ināru Mūrnieci (NA). Pēc sarunas tika sniegti arī paziņojumi medijiem, kuri tika aicināti ierasties klātienē.

Vienlaikus gan paziņojums bija vērojams tiešraidē, ar iespēju medijiem uzdot jautājumus attālināti, izmantojot aplikāciju "WhatsApp", vai arī laikus iesniedzot tos rakstiski Valsts prezidenta kancelejas Mediju centrā.

LETA lūdza kancelejai skaidrot, kādēļ, neskatoties uz aicinājumu iedzīvotājiem nepulcēties, lieki neapmeklēt publiskas vietas un maksimāli strādāt no mājām, Valsts prezidenta kanceleja aicina medijus pulcēties klātienē.

Kancelejā skaidroja, ka liela daļa aktivitāšu notiek attālināti. Vienlaikus ir tādas tikšanās, kurām nepieciešama klātienes saruna. 

"Klātienes norisēs Rīgas pilī mediju dalību paredzam klātienē, jo runas personas atrodas klātienē, taču ikvienam mediju pārstāvim, kurš nevēlas vai nevar ierasties klātienē, ir iespēja preses konferenci skatīties tiešraidē un uzdot jautājumus attālināti," norādīja kancelejā, piebilstot, ka tā ir atvērta un gatava arī preses konferenču rīkošanai attālināti.

Uz jautājumu, kādēļ preses konferences norisei, tai skaitā jautājumu uzdošanai tiešsaistē, netiek izmantoti tādi interaktīvi rīki kā, piemēram, platforma "Zoom", ko izmanto Ministru kabinets, prezidenta kanceleja neatbildēja.

Kā ziņots, Latvijā no 9.novembra izsludināta ārkārtējā situācija, šajā laikā nosakot virkni ierobežojošu pasākumu ar mērķi ierobežot Covid-19 izplatību. Ārkārtējā situācija šobrīd ir pagarināta līdz 11.janvārim.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu