2017. gada 9. decembrī 52 gadu vecumā savās mājās Jūrmalā AS "Olainfarm" valdes priekšsēdētājs Valērijs Maligins devās mūžībā. Tā gada izdevuma "Dienas Bizness" veidotajā Latvijas 100 bagātāko cilvēku sarakstā Maligins tika ierindots 7. vietā ar 70 miljonu eiro turību.​

Blakus Valērijam Maliginam ir apbedīta arī viņa māte Mirimeja, kura nomira 2018. gada oktobrī - mazāk nekā gadu pēc dēla nāves.

Foto: Maliginu ģimenes atdusas vieta

Foto: TVNET

Kā ziņoja žurnāls "Privātā dzīve", par mūsdienīgo kapakmeni parūpējās Maligina vecākā meita Irina. Tas ir izgatavots no dažādiem materiāliem - daļa no pulēta granīta, daļa no stikla.

Uz Maligina kapa ir iegravēti trīs vārdi, kas raksturojot uzņēmēju: "Miers. Pacietība. Mīlestība." Krievu valodā šie vārdi ir iegravēti uz pieminekļa, latviešu valodā - uz pjedestāla.

Foto: TVNET

Virs Valērija Maligina kapavietas ir uzstādīta arī stikla skulptūra viļņa formā. Tajā bija iegravēts uzņēmēja dzimšanas un nāves datums, kā arī ģimenes ģerbonis.

Ņemiet vērā, ka stikla pieminekļi ir jaunākā apbedīšanas industrijas tendence. Šādi pieminekļi neizskatās nomācoši, tieši pretēji, radot viegluma efektu. Viena šāda skulptūra izmaksājot ap 1500–2500 eiro.

Foto: TVNET

Saskaņā ar plašsaziņas līdzekļu ziņojumiem, mantojumā ir retro automašīna, dārgas gleznas, ikonas un citi reti dizaina priekšmeti.

Portāls "Apollo" jau vēstīja, ka par mantiniecēm pirms diviem gadiem oficiāli kļuva Maligina meitas Irina Maligina, Nika Saveļjeva un Anna Emīlija Maligina. Vērtīgākā mantojuma daļa ir farmācijas milža "Olainfarm" akcijas. Kontroli pār uzņēmumu sākumā pārņēma Irina Maligina, pret kuru apvienojās Nika Saveļjeva un nepilngadīgās Annas Emīlijas māte Signe Baldere-Sildedze.

"Olainfarm" telpa Valērija Maligina piemiņai

Augsti novērtējot un cienot Valērija Maligina ieguldījumu, AS "Olainfarm" valde izveidojusi īpašu Maligina piemiņas telpu, kas atradīsies "Olainfarm" telpās Olainē. Piemiņas telpā izveidota pastāvīgā ekspozīcija par Valērija Maligina profesionālo veikumu.

"Olainfarm" ir viens no lielākajiem uzņēmumiem Baltijas valstīs ar vairāk nekā 45 gadu pieredzi medikamentu un ķīmiski farmaceitisko produktu ražošanā. Kompānijas darbības pamatprincips ir ražot uzticamus un efektīvus augstākās kvalitātes produktus Latvijai un visai pasaulei.

"Olainfarm" produkcija tiek eksportēta uz vairāk nekā 60 pasaules valstīm, tostarp Baltijas valstīm, Krieviju, citām NVS valstīm, Eiropu, Ziemeļameriku, Āzijas valstīm un Austrāliju.

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp