Tērvetes novadā noslīkuši divi ledū ielūzuši cilvēki (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Kāja uz ledus. Ilustratīvs attēls.
Kāja uz ledus. Ilustratīvs attēls. Foto: FedBul/Shutterstock.com

Trešdien Tērvetes novadā noslīkuši divi ledū ielūzuši cilvēki, bet vēl viens noslīkušais izcelts no ūdenstilpes Salaspilī, aģentūru LETA informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Trešdien plkst.20.40 VUGD saņēma informāciju, ka Tērvetes novadā uz ūdenstilpes ledus atrodas divi cilvēki. Notikuma vietā glābēji satika aculiecinieku, kurš informēja, ka cilvēki ir ielūzuši ledū un parādīja aptuveno notikušā vietu. Glābējiem nokļūstot līdz ielūšanas vietai, cilvēki virs ūdens vairs nebija redzami.

Sākotnēji Dobeles daļas glābēji atrada un no ūdenstilpes izcēla vienu bojāgājušo, bet vēlāk Jelgavas daļas ūdenslīdēji, veicot zemūdenes meklēšanas darbus, atrada otru bojāgājušo. Cilvēki ledū ielūza apmēram 20 metrus no krasta. Darbs notikuma vietā noslēdzās pēc divām stundām.

Bojāgājušais izcelts arī no ūdenstilpes Salaspilī. Visi bojāgājušie nodoti Valsts policijas darbiniekiem.

Savukārt Ludzā ezerā dienas laikā ledū bija ielūzis makšķernieks. Cilvēks nogādāts krastā un nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta darbiniekiem.

VUGD atgādina, ka pašlaik, kad ledus tikai veidojas, uz tā atrasties ir ļoti bīstami. Ledus veidojas pakāpeniski un vietām ir biezāks, bet vietām plānāks. Dienests aicina nedoties uz ūdenstilpju ledus, kā arī pieskatīt bērnus un mājdzīvniekus, lai viņiem nerastos vēlme pārbaudīt ledus biezumu un izturību.

Tāpat VUGD aicina iedzīvotājus nepaiet vienaldzīgi garām, ja tiek pamanīts, ka bērni vai pusaudži slidinās pa nedrošo ledu. VUGD lūdz brīdināt viņus par bīstamību. Bet, ja tiek pamanīts, ka cilvēki jau ir pārāk tālu no krasta un var rasties problēmas atgriezties atpakaļ, kā arī, ja cilvēks ir ielūzis ledū, nekavējoties jāzvana 112.

Jau ziņots, ka otrdien VUGD izglābis pirmo šoziem ledū ielūzušo cilvēku. Otrdien bija saņemts izsaukums uz kādu ūdenstilpi Preiļos, kur ledū ielūzis cilvēks. Ugunsdzēsēji cilvēku nogādāja krastā un nodeva mediķiem.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu