Intīmpakalpojumu sniedzēja Jaunzēlandē saņem vairāk nekā 100 tūkstošus lielu kompensāciju par seksuālu uzmākšanos darbavietā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Aditya Joshi/Unsplash

Kāda intīmo pakalpojumu sniedzēja Jaunzēlandē iesūdzējusi tiesā uzņēmēju par seksuālu uzmākšanos. Pirmdien, 14. decembrī, paziņots, ka sieviete ir uzvarējusi tiesas prāvu - prasības iesniedzēja saņems naudas kompensāciju vairāk nekā 100 tūkstošu Austrālijas dolāru apmērā, vēsta BBC.

Cilvēktiesību eksperts, kurš pārstāvējis sievieti tiesā, apgalvojis, ka naudas summa ir daļa no izlīguma, lai atlīdzinātu sievietei par emocionālu kaitējumu un zaudētiem ieņēmumiem. Ar lietu saistīto personu identitāte ir konfidenciāla.

Šī tiesas prāva aktualizējusi, ka visiem darbiniekiem, neatkarīgi no viņu darbības jomas, ir tiesības būt brīviem no seksuālas uzmākšanās darbavietā. Jaunzēlandē seksuālu pakalpojumu profesionāla sniegšana ir legāla jau kopš 2003. gada.

Paziņotais tiesas lēmums tiek uzskatīts par lielu soli seksuālo pakalpojumu sniedzēju tiesību jomā.

"Ir lieliski redzēt, ka šāda veida izlīgums tiek piešķirts darbiniecei seksuālo pakalpojumu kontekstā. Ir jābūt drosmīgam, lai sevi aizstāvētu darbavietā, jebkurā darbavietā," sacīja Katrīna Hīlija, kura ir Jaunzēlandes seksuālo pakalpojumu sniedzēju grupas valsts koordinatore.

Hīlija bija dalībniece kampaņā, kas cīnījās par seksuālu pakalpojumu legalizēšanu Jaunzēlandē. Sieviete savu darbību pamatojusi ar to, ka likumiskais regulējums padarītu šo profesiju drošāku.

Viņas komanda palīdzēja izstrādāt Prostitūcijas reformas likumu. Tas tika pieņemts 2003. gadā, likums ļāva strādāt bordeļiem kā likumīgiem uzņēmumiem un piešķīra seksuālo pakalpojumu sniedzējiem pilnīgas darba tiesības.

"Šis ir svarīgs atgādinājums uzņēmumiem visā valstī.

Visiem darbiniekiem, neatkarīgi no veicamā darba, ir tiesības būt pasargātiem no seksuālas uzmākšanās darbavietā.

Mēs aicinām uzņēmumu vadītājus un darbiniekus nodrošināt noteikumu izpratni un cieņu," sacīja Jaunzēlandes cilvēktiesību tiesvedības vadītājs Maikls Timminss, kurš pārstāvēja seksuālo pakalpojumu sniedzēju tiesā.

Seko mums arī Instagram un uzzini visu pirmais!  

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu