Stradiņa slimnīcā Covid-19 pacientiem pieejamo gultu skaits ir sasniedzis bīstamu robežu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Paula Stradiņa Klīniskās Universitātes slimnīcas Neatliekamās medicīniskās palīdzības centra telpas. Ilustratīvs attēls
Paula Stradiņa Klīniskās Universitātes slimnīcas Neatliekamās medicīniskās palīdzības centra telpas. Ilustratīvs attēls Foto: Paula Čurkste/LETA

Pašlaik Paula Stradiņa Klīniskajā universitātes slimnīcā Covid-19 pacientiem pieejamo gultu skaits ir sasniedzis bīstamu robežu jeb 95% no kapacitātes, bet slimnīca meklē iespējas to skaitu palielināt, aģentūrai LETA sacīja slimnīcas pārstāve Janita Veinberga.

Viņa uzsvēra, ka pavisam Covid-19 pacientiem ir atvēlētas 106 gultas vietas, bet 101 jau ir aizpildītas. "Tas ir bīstams rādītājs, jo pie stacionēto Covid-19  pacientu straujā pieauguma, mums nāksies ierobežot citus pakalpojumus," sacīja Veinberga.

Viņa informēja, ka intensīvajā terapijā atrodas seši Covid-19 pacienti, bet no slimnīcas iepriekšējā diennaktī izrakstīti septiņi Covid-19 pacienti. "Jauni pacienti ienāk ātrāk nekā mēs spējam izrakstīt atveseļojušos, jo atveseļošanās norit lēni," viņa sacīja.

Slimnīcas pārstāve atzina, ka šobrīd notiek pārrunas par jauna plāna īstenošanu, lai spētu nodrošināt lielāku gultu skaitu Covid-19 pacientiem. Tāpat viņa uzsvēra, ka slimnīca pēc iespējas ilgāk centīsies nodrošināt citu pieejamo pakalpojumu klāstu, un pilnīga pakalpojumu ierobežošana citās jomās būs tikai kā pēdējais solis, ja citu iespēju nebūs.

Viņa pauda, ka problēma Covid-19 stacionēto pacientu ārstēšanā nav tikai gultu vietu iespējamā nepietiekamība, bet pastāv lieli riski ar medicīnas personāla pieejamību. "Pašlaik apmēram 200 medicīnas darbinieku ir vai nu Covid-19 pozitīvi, vai arī atrodas pašizolācijā, jo bijuši Covid-19 kontaktpersonas," sacīja Veinberga, uzsverot, ka ārsti slimo arī ar citām slimībām, jo ir parasti cilvēki.

Tāpat viņa informēja, ka slimnīca strādā pie tā, lai operatīvi informētu medicīnas personālu par nepieciešamajiem ierobežojumiem, un tā dara lielu darbu, lai pārliecinātos, ka medicīnas darbinieks ievēros nepieciešamās epidemioloģiskās prasības.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu