Video Sociālo tīklu ziņa par "Pļavnieku žņaudzēju" bandu, kas aplaupa cilvēkus - puspatiesība

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: M.Moira/Shutterstock

Nedēļas sākumā kāds sociālo tīklu lietotājs publicējis ziņu ar brīdinājumu par kādu Rīgas Pļavnieku apkaimes noziedzīgu grupējumu. Lietotājs skaidro, ka šī banda cietsirdīgi uzbrūk garāmgājējiem, tos žņaudz un aplaupa. Tāpat arī ziņots, ka varmākas nešķiro upurus - pieaugušos vai bērnus. Valsts policija (VP) noskaidroja, ka ziņojums ir puspatiesība, vēstī raidījumā "Degpunktā".

Sociālo tīklu ziņa jau bija kļuvusi ļoti populāra un ar to turpināja dalīties. VP vēlāk atklāja, ka ievietotā ziņa tikai daļēji atbilst patiesībai.

"Atsaucoties uz ierakstiem sociālajā vietnē "Facebook" Valsts policija apstiprina, ka aizvadītās nedēļas laikā ir saņemti iesniegumi par divām zādzībām, bet visas cietušās personas – apzagtie ir pilngadīgi, neviens bērns nav cietis. Valsts policijas Ķengaraga iecirknī ir uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 180. panta, proti, par zādzību.

Par šāda nozieguma izdarīšanu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz vienam gadam vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu. Tiek apzinātas iespējamās vainīgās personas un skaidroti notikušā apstākļi," skaidro Valsts policijas pārstāve Krista Andersone.

Policija aicina iedzīvotājus rūpīgāk izvērtēt interneta vidē publicētās ziņas un to avotus, kā arī sekot līdzi oficiālajiem medijiem un valsts iestādēm.

Video: "Degpunktā" sižets

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu