Raidījums: Gulbim izmaksāto kompensāciju tur noslēpumā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Zanda Seņkova/LETA

Sabiedrībai negaidīti piecus gadus pēc pirmās instances sprieduma digitālās televīzijas pamatlietā prokuratūra par iespējamu līdzdalību krāpšanā šī gada augustā uzrādīja apsūdzību "Tet" valdes priekšsēdētājam Jurim Gulbim un vēl četrām personām. Prokurors uzskata, ka krāpšanas rezultātā viņi valsts uzņēmumam nodarījuši 7,58 miljonu eiro zaudējumus, vēstī TV3 analītiskais raidījums "Nekā personīga".

Iespējamais noziegums noticis 2009. gadā, kad Gulbja vadītais valsts uzņēmums ciparu televīzijas ieviešanai nolīga ar bēdīgi slaveno digitalizētāju "Kempmayer" saistītu firmu. Valsts uzņēmums slēdza 15 miljonu līgumu par iekārtām un īpašu "know-how".

"Mēs to viņu "know-how" izvērtējām. Būtībā tas atzinums, kādu mums arī eksperti deva – tas nebija nekāds "know-how". Tas nesatur nekādu "know-how". Visi tie dokumenti, ko viņi tur iesniedza, nekādā mērā neatbilda šim te "know-how". Būtībā tas ir par tukšu gaisu," raidījumam stāstīja prokuros Monvīds Zelčs.

Gulbis amatu pats nepameta un "Tet" padome arī nerosināja viņa atstādināšanu. Tā piesaistīja starptautiskus kriminālistikas ekspertus apsūdzības izvērtēšanai, tā pasakot, ka neuzticas prokuratūrai.

"Mēs esam vaicājuši, vai šeit nav bijis kriminālu nolūku, mērķu un darbības. Un attiecīgi, ja būs kaut mazākās norādes, ka tas tā ir bijis, tad neapšaubāmi tas mūsu lēmums būs ļoti kategorisks un straujš," pauda "Tet" padomes priekšsēdētājs Gatis Kokins

Kas rakstīts ekspertu slēdzienā, nav zināms, bet padome atzina, ka apsūdzība met ēnu uz "Tet" reputāciju. Gada nogalē Gulbi atbrīvoja no amata, vienlaikus paziņojot, ka padomes uzticību viņš nav zaudējis. Cik liela ir valsts amatpersonai Gulbim izmaksātā kompensācija, "Tet" neatklāj, aizbildinoties ar darba līgumā noteikto slepenību.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu