Urbanovičs: Koalīcijai veselības ministra amatā jāaicina profesionāli - Veidi vai Keri (4)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Jānis Urbanovičs
Jānis Urbanovičs Foto: Evija Trifanova/LETA

Koalīcijai "jābeidz māžoties" un veselības ministra amatā jāaicina profesionālis, kuram uzticas mediķi, aģentūrai LETA izteicās partijas "Saskaņa" līderis Jānis Urbanovičs.

Politiķis aģentūrai LETA sacīja, ka situācijā, kurā visi ir apjukuši, nebūtu "viens apjukušais jānomaina ar otru apjukušo apjukušu cilvēku komandā". "Covid-19 krīzes risināšanā valdībā vajadzīga klints, pie kuras turēties. Un šāda klints varētu būt cilvēks no nozares profesionāļu rindām, kam uzticas mediķi," teica deputāts.

"Jāatmet malā politiskā greizsirdība, un premjeram Krišjānim Kariņam (JV) būtu jāaicina un visām partijām jāpiekrīt, ka amatā tiek aicināts mediķu vai tās daļas uzticību baudoša persona. Tas jādara, kamēr nav par vēlu. Tā arī kašķu valdībā būtu mazāk," pauda politiķis.

Viņaprāt, šim amatam būtu jāmeklē cilvēks mediķu arodbiedrībās, piemēram, uzrunājot vai nu Latvijas Ģimenes ārstu asociācijas prezidenti Sarmīti Veidi vai Latvijas Veselības un sociālās aprūpes darbinieku arodbiedrības vadītāju Valdi Keri.

"Politiķiem šajā situācijā nav laika gūt sabiedrības un mediķu uzticību, tāpēc amatā jāņem kāds, kam šāda uzticība jau ir," pārliecināts Urbanovičs.

Viņš uzskata, ka arodorganizāciju vadītāji piekristu šādam aicinājumam, jo šiem cilvēkiem "sāp šī lieta".

Kā ziņots, kuluāros kā iespējamie kandidāti uz veselības ministra amatu tiek minēti "Attīstībai"/"Par!" (AP) Saeimas deputāti Andris Skride, Daniels Pavļuts un Ilmārs Dūrītis, taču politiskajā spēkā par šo jautājumu vēl tiks spriests, noskaidroja aģentūra LETA.

Ministru prezidents otrdien izteica neuzticību veselības ministrei Ilzei Viņķelei (AP) un atbilstoši koalīcijas sadarbības līgumam aicināja AP virzīt jaunu veselības ministra amata kandidātu.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu