Pavļuts gatavošanos kļūt par veselības ministru salīdzina ar došanos karā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Evija Trifanova/LETA

Gatavojoties kļūt par veselības ministru, ir līdzīga sajūta, kā gatavojoties aiziet karā, šovakar uzrunājot Saeimu, atzina veselības ministra amata kandidāts Daniels Pavļuts (AP).

"Godīgi sakot, man līdzīga sajūta, it kā es gatavotos aiziet karā. Valstī ir šausmīga situācija, mirst cilvēki, esam pandēmijas sliktākajā punktā līdz šim," situāciju vērtēja politiķis.

Pavļuts uzsvēra, ka mediķi ir Covid-19 pandēmijas epicentrā, pasakoties visiem mediķiem, kuri "uz spēku izsīkšanas robežas cīnās par ikvienu no mums".

"Mediķiem tiks sniegts mans un visu politiķu atbalsts," solīja Pavļuts, uzsverot, ka viņš tiksies ar mediķu organizācijām, lai apstiprinātu nemainīgu kursu veselības jomā. Pavļuts akcentēja, ka dialogs ar nozari būs viņa ikdiena, kuras sastāvdaļa būs arī komunikācija ar sabiedrību, solot, ka tā būs atklāta par to, ko zinām un to, ko nezinām.

Pavļuts uzskata, ka Latvijai jāvirzās uz visiem cilvēkiem pieejamu veselības aprūpi, jo šī sistēma nedrīkst būt atkarīga no cilvēku ienākumiem un atrašanās vietas. Viņš atzina, ka pandēmija ir padziļinājusi nevienlīdzību Latvijas sabiedrībā.

"No rītdienas mana galvenā prioritāte būs vakcinācijas tempa kāpināšana. Vakcinācija ir mūsu gaisma tuneļa galā. Liels paldies Ilzei Viņķelei, kura, manuprāt, bija izcila ministre. Turpināšu Ilzes darbu, un viņas kurss nemainīsies," uzsvēra Pavļuts.

Viņš norādīja, ka valstī šis ir grūts un izšķirošs brīdis, tāpēc visiem ir jābūt atbildīgiem, lai izietu no pandēmijas situācijas. "Es gribu strādāt kopā - ar Krišjāni Kariņu, valdību, koalīciju un opozīciju. Mēs visi kopā tiksim galā," sacīja Pavļuts.

Kā ziņots, Saeimas Prezidijs sasaucis ceturto ārkārtas Saeimas sēdi, kurā lemj par Saeimas deputāta Pavļuta ievēlēšanu veselības ministra amatā.

Seko Apollo arī Instagram - viss aizraujošais, skaistais un svarīgais vienuviet!

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu