Komandantstundas laikā Alūksnes novadā pieķer autovadītāju stiprā reibumā un bez tiesībām (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Policija un zemessardze rīko komandantstundas reidus
Policija un zemessardze rīko komandantstundas reidus Foto: Edijs Pālens / LETA

Komandantstundas laikā Alūksnes novadā kāds šoferis pieķerts pie stūres stiprā reibumā un bez autovadītāja tiesībām, aģentūru LETA informēja Valsts policijas (VP) Vidzemes reģiona pārvaldes vecākā speciāliste Zane Vaskāne.

Piektdien īsi pirms pusnakts Alūksnes novadā VP darbinieki pamanīja kādu "BMW" markas automašīnu. Vēloties to apturēt, lai noskaidrotu pārvietošanās iemeslu, autovadītājs sāka bēgšanu un nepakļāvās policistu prasībai apturēt transportlīdzekli. Pēc neilga laika, kad likumsargiem izdevās automašīnu apturēt, tika noskaidrots, ka pie automašīnas stūres sēdies kāds 1984. dzimis vīrietis, kurš transportlīdzekli vadījis 2,7 promiļu reibumā, kā arī bez jebkāda veida transportlīdzekļa vadīšanas tiesībām. 

Vaskāne sacīja, ka šajā gadījumā sākts kriminālprocess. Savukārt par nepakļaušanos atkārtotai vai vairākkārtējai prasībai apturēt transportlīdzekli (par bēgšanu) sākts administratīvais process. Automašīnā atradās vēl arī pasažieris un attiecīgi katrai personai piemērots 1000 eiro sods par ārkārtējās situācijas neievērošanu. Tāpat abiem vīriešiem piemērots administratīvais sods par drošības jostu nelietošanu.

Vaskāne piebilda, ka automašīnas vadītājs jau iepriekš nonācis policijas redzeslokā. Tās pašas dienas pēcpusdienā personai piemērots administratīvais sods, proti, desmit eiro par ārkārtējās situācijas laikā noteikto ierobežojumu pārkāpšanu - vairāku personu, kas nav viena mājsaimniecība, pulcēšanos.

VP atkārtoti atgādina, ka alkohols un jebkāda veida transportlīdzekļa vadīšana ir divas nesavienojamas lietas, turklāt pieredze liecina, ka iereibis transportlīdzekļa vadītājs apdraud ne tikai pats savu veselību un dzīvību, bet arī rada draudus citiem ceļu satiksmes dalībniekiem.

Seko Apollo arī Instagram - viss aizraujošais, skaistais un svarīgais vienuviet!

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu