5G apstarošanas sekas? Evas Mārtužas e-pastu skandāls "salauž" pašmāju sociālo tīklu burbuli (3)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ekrānšāviņš no Saeimas sēdes, kurā Saeimas deputātes zvērestu nodod rakstniece Eva Mārtuža.
Ekrānšāviņš no Saeimas sēdes, kurā Saeimas deputātes zvērestu nodod rakstniece Eva Mārtuža. Foto: Ieva Leiniša/LETA

Pagājušās nedēļas nogalē plašu atbalsi sabiedrībā guva e-pastu skandāls un iespējama Saeimas deputātes Evas Mārtužas (JKP) e-pasta "uzlaušana". Medijiem un sociālo tīklu gaišākajiem prātiem šķetinot skandālu, atklājušies vairāki fakti, kas norāda uz politiķes iespējamo melošanu par to, vai tiešām viņas e-pasts ticis uzlauzts.

Sestdien, 9. janvārī, LGBT apvienība "Mozaīka" mikroblogošanas vietnē "Twitter" dalījās ar ekrānuzņēmumiem, kur kāds jaunietis sūtījis e-pastu Saeimas deputātiem par dzīvesbiedru likumu atbalstīšanu. Vēlāk viņš saņēmis atbildes e-pastu no kādas Ievas Bonderes, kurai nekas nav ticis sūtīts.

Meklējot informāciju, kas ir Ieva Bondere, atklājies, ka tas ir politiķes Evas Mārtužas rakstnieces pseidonīms.

Nākamajā dienā svētdien, 10. janvārī, politiķe savā personīgajā "Twitter" kontā tvītoja, ka "ņemot vērā izskanējušo apgalvojumu par it kā manis rakstītu evēstuli saistībā ar iespējamiem Satversmes grozījumiem, informēju, ka šādu evēstuli neesmu rakstījusi". Piebilstot, ka viņa ir noskaidrojusi, no kādas ierīces e-pasts ticis sūtīts un esot jau veikti "preventīvi pasākumi, lai šādi incidenti neatkārtotos".

Pirmdien, 11. janvārī, sarunās ar Latvijas medijiem Mārtuža šķietami sapinusies iepriekš apgalvotajā, jo teikusi, ka "viņa patiesībā nezinot, no kādas ierīces e-pasts ticis sūtīts", tāpat - "visticamāk, vēstuli sūtījis viņas brālis". Acīgākie sociālo tīklu lietotāji, meklējot informāciju par politiķes brāli, neko neatrada.

E-pastu skandāls ir radījis plašu rezonansi sociālajos tīklos. Portāls "Apollo.lv" apkopoja "Twitter" reakcijas par skaļo starpgadījumu.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu