Vīrietis vietnē "Facebook" aicina komandantstundas laikā pulcēties Ludzā un tiek pie 2000 eiro soda (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Policija un zemessardze rīko komandantstundas reidus
Policija un zemessardze rīko komandantstundas reidus Foto: Edijs Pālens / LETA

Aizvadītās nedēļas nogalē kādam vīrietim par aicinājumu komandantstundas laikā pulcēties sabiedriskajā vietā Ludzā un atrašanos ārpus dzīvesvietas piemērots 2000 eiro sods, aģentūru LETA informēja Valsts policijas (VP) Latgales reģiona pārvaldes pārstāve Lāsma Kursīte.

Kāds vīrietis no Ludzas sociālajā platformā "Facebook" aicināja pilsētas iedzīvotājus neievērot esošos ierobežojumus un komandantstundas laikā kopīgi pulcēties vienā no sabiedriskajām vietām Ludzā. Vēlāk šis vīrietis komandantstundas laikā atradās ārpus savas dzīvesvietas un turpināja savu agresīvo un bezatbildīgo rīcību, skaidroja Kursīte. Tā kā viņš jau iepriekš tika mutiski brīdināts par iespējamo atbildību par Covid -19 ierobežojumu neievērošanu, viņam piemērots 2000 eiro liels naudas sods.

Kārsavā kāds transportlīdzekļa vadītājs pēc policijas prasībām apturēt transportlīdzekli sāka bēgšanu. Veicot meklēšanas pasākumus, automašīna atrasta avarējusi grāvī, taču transportlīdzekļa vadītājs bija pametis notikuma vietu.

Veicot Covid-19 ierobežojumu kontroli netālu no notikuma vietas, apturēts transportlīdzeklis, kurā atradās divas personas. Vīrieši, iespējams, bija devušies palīgā bēgošajam autovadītājam, pieļauj policijā. Abām personām piemērots 500 eiro naudas sods par Covid-19 ierobežojumu pārkāpšanu jeb atrašanos ārpus savas dzīvesvietas komandantstundas laikā.

Līdzīgi notikumi norisinājās arī Līvānos. Naktī veicot kontroles pasākumus, policisti pamanīja kādu automašīnu, kuras vadītājs klaji ignorēja policijas prasības apstāties un sāka bēgšanu. Pēc kāda laika transportlīdzeklis apstājās, taču tā vadītājs un pasažieris to pameta un aizbēga. Abas personas pēc neilga laika atgriezās pie pamestās automašīnas, kur arī sauktas pie atbildības. Transportlīdzekļa vadītājam piemērots 1000 eiro naudas sods, bet pasažierim - 100 eiro naudas sods.

Seko Apollo arī Instagram - viss aizraujošais, skaistais un svarīgais vienuviet!

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu