"Nopietni jāpārrunā situācija koalīcijā." AP Saeimas frakcija aicina Kariņu uz frakcijas sēdi saistībā ar rosinātajiem Satversmes grozījumiem (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ieva Leiniša/LETA

"Attīstībai/Par!" (AP) Saeimas frakcija aicina premjeru Krišjāni Kariņu uz frakcijas sēdi, lai "nopietni pārrunātu" situāciju koalīcijā.

AP paziņojumā norāda, ka tikšanās paredzēta, lai apspriestos, kā aizsargāt Latvijas Satversmi no Latvijas cilvēkus diskriminējošiem grozījumiem tajā.

AP uzskata, ka šodien Saeimā virzītie Satversmes grozījumi sašaurina un apdraud  Latvijas ģimeņu tiesības un Satversmes demokrātisko pamatu.

"Nacionālās apvienības" (NA) ierosinātie un ar konservatīvo deputātu atbalstu tālākai izskatīšanai virzītie Satversmes grozījumi apdraud Satversmē ietvertos vienlīdzības un cilvēka cieņas principus, norādīts politiskā spēka paziņojumā.

AP ar premjeru nopietni jāpārrunā situācija koalīcijā, ņemot vērā, ka Satversmes grozījumu virzīšana ir klajā pretrunā ar koalīcijas Sadarbības līgumu,

kas paredz grozījumus Satversmē veikt tikai un vienīgi pamatojoties uz partneru vienprātības principu, sacīts paziņojumā.

Kā aģentūru LETA informēja AP pārstāve Amālija Brūvere, Kariņš piekritis piedalīties attālinātā tikšanās reizē ar AP frakciju trešdien, 20. janvārī, plkst. 13.

Kā ziņots, Saeima šodien izskatīšanai parlamenta komisijās nodeva NA iesniegtos grozījumus Satversmē, kas paredz labot Satversmes 110. pantu, konstitucionāli nostiprinot sievietes un vīrieša veidotas ģimenes jēdzienu.

Par grozījumu nodošanu komisijai nobalsoja 47 deputāti, pret - 25 deputāti.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu