Paldies visiem labdariem! Akcijā "Sniedz ķepu!" savākti vairāk nekā pieci tūkstoši eiro

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Akcijas "Sniedz ķepu!" publicitātes foto.
Akcijas "Sniedz ķepu!" publicitātes foto. Foto: Apollo

Pagājušā gada nogalē portāls "Apollo" kopā ar dzīvnieku patversmi "Labās mājas" aicināja līdzcilvēkus ziedot akcijā "Sniedz ķepu!", lai mājdzīvniekiem nodrošinātu siltus un gaišus svētkus. Paldies visiem, kas iesaistījās, lai vairotu prieku arī četrkājaino cilvēku draugu vidū!

Patversmes komentārs: "Akcijas "Sniedz ķepu!" laikā, kas sakritis ar gada nogales svētkiem, patversmē "Labās mājas" gājis mierīgāk kā citus gadus, kas, protams, saistībā ar Covid-19 situāciju pasaulē, ir saprotami.

Lai samazinātu iespēju patversmē ienest bēdīgi slaveno vīrusu, nenotika tik ierastās brīvprātīgo pastaigas ar suņiem un citi ar ciemošanos saistīti pasākumi. Valstī esošās situācijas ietekmē ir arī samazinājušies patversmei saziedotie līdzekļi, taču, neskatoties uz to, patversmes darbs rit savu gaitu - tiek uzņemti bez pajumtes palikušie suņi un kaķi, mīluļi tiek ārstēti, aprūpēti un pēcāk - meklētas mīlošas mājas.

Lai spētu ietaupīt un arī turpmāk nodrošinātu kvalitatīvu dzīvnieku aprūpi, ar akcijas "Sniedz ķepu!" laikā saziedotajiem līdzekļiem patversme varēs nomainīt aptuveni 350 spuldzes uz krietni taupīgākām - LED spuldzēm.

Spuldžu nomaiņa ir aktuāla un svarīga, jo vieni no lielākajiem ikmēneša tēriņiem ir tieši elektrības rēķinu apmaksa. Nomainītas tiks visas patversmes teritorijā esošās spuldzes, taču lielākās izmaksas patērēs astoņu āra apgaismojuma lampu nomaiņa.

Otri lielākie ikmēneša izdevumi ir siltuma nodrošināšana, kas ziemas sezonā var sasniegt līdz pat 1500 eur mēnesī. Par daļu no akcijas laikā saziedotās summas patversme varēs iegādāties apkures granulas, lai patversmes iemītniekiem visu gadu būtu silti.

Akcijas laikā mājās ir devusies kaķenīte Šēra, kura patversmē pavadīja gandrīz gadu. Šēra ir vilinoši zaļu acu, skaista pelēkbalta kažociņa, mīlīgas dabas un rotaļīga rakstura īpašniece. Taču, neskatoties uz to, šai skaistajai kaķenītei bija grūti atrast mājas, jo Šēra bija gatava doties tikai uz tādām mājām, kur būtu iespēja iziet arā. Nu beidzot Šēriņa ir sagaidījusi gan mīlošu ģimeni, gan īstas mājas!"

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu