Vakcinācija pret Covid-19 turpina uzņemt apgriezienus: Piektdien vakcinētas 1780 personas

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs foto.
Ilustratīvs foto. Foto: Arturs Budkevics/Shutterstock

Piektdien Latvijā pret Covid-19 vakcinētas 1780 personas, un kopējais vakcinēto skaits sasniedzis 14 962, liecina Nacionālā veselības dienesta (NVD) apkopotie dati.

Tādējādi vakcīnu pret Covid-19 saņēmis līdz šim lielākais cilvēku skaits vienā diennaktī. Savukārt jau nākamajā nedēļā paredzēta mediķu vakcinēšanas otrā kārta, vakcīnas otro devu injicējot personām, kas to saņēmušas pirmās vēl pagājušā gada beigās.

Saskaņā ar jaunākajiem datiem, pirmdien Latvijā poti pret Covid-19 saņēmuši 1359 cilvēki, otrdien - 1618, trešdien - 1502, bet ceturtdien - 1688 cilvēki. NVD skaidro, ka iepriekš publiskotais vakcinēto cilvēku skaits dažu dienu laikā var mainīties, jo saskaņā ar normatīvajiem aktiem dati par vakcinācijas faktu "E-veselības" sistēmā tiek ievadīti vienas līdz piecu darbdienu laikā pēc vakcinācijas fakta.

Piektdien vakcinācija pret Covid-19 notikusi 34 slimnīcās.

Diennakts laikā visvairāk mediķu, kā jau ierasts, vakcinēti Rīgas Austrumu klīniskajā universitātes slimnīcā, kur poti pret Covid-19 saņēmuši 286 cilvēki, līdz ar to kopš vakcinēšanās kampaņas sākuma šajā iestādē sapotēti 3648 cilvēki.

Bērnu klīniskajā universitātes slimnīcā piektdien vakcinēts 181 cilvēks, bet kopumā šajā iestādē poti pret Covid-19 saņēmuši 1767 personas.

Savukārt Paula Stradiņa klīniskajā universitātes slimnīcā ceturtdien vakcinēti 180 mediķi, bet kopumā tur pret Covid-19 sapotēti 2985 cilvēki.

Atbilstoši instrukcijai vienai personai jāievada divas vakcīnu devas. Vakcīnu devas, kas bija paredzētas pirmajai vakcinācijai, patlaban ir jau gandrīz izlietotas. Pirmreizējā vakcinācija atsāksies brīdī, kad Latvija saņems nākamās vakcīnas, ziņo Veselības ministrija.

Ja līdz 29.janvārim Eiropas Zāļu aģentūra un Eiropas Komisija apstiprinās lietošanai Eiropā "AstraZeneca" un Oksfordas universitātes izstrādātās vakcīnas pret Covid-19, februārī Latvija varētu saņemt vairāk nekā 120 000 vakcīnu devas. Tas ļaus sākt plašāku iedzīvotāju vakcināciju Latvijā.

Saskaņā ar ministrijas informāciju kopumā Latvija līdz šim ir saņēmusi 31 425 vakcīnas devas. Vēl mēneša beigās, nedēļā no 25.janvāra, plānots saņem "Moderna" vakcīnu piegādi - 2400 devas. Nedēļā no 8.februāra plānota 4800 "Moderna" vakcīnu devu piegāde. Vēl 15 600 "Moderna" vakcīnu devas gaidāmas februāra beigās. Par visām minētajām piegādēm vēl nav saņemts gala apstiprinājums no ražotāja.

Kā ziņots, no 28.decembra kā pirmos pret Covid-19 sāka vakcinēt lielo slimnīcu darbiniekus, 9.decembrī sāka potēt ģimenes ārstus, bet no 11.janvāra šī iespēja ir visiem ārstniecības iestādēs strādājošajiem, kuri to vēlas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu