Uz paziņojumu par iespējamo Petravičas demisijas prasīšanu "KPV LV" politiķis atbild ar pārmetumiem JKP ministriem

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Valsts kanceleja

Ar tādiem pašiem argumentiem, ar kādiem Jaunā konservatīvā partija (JKP) kritizē labklājības ministri Ramonu Petraviču, "KPV LV" varētu vērtēt iespēju prasīt izglītības un zinātnes ministres Ilgas Šuplinskas (JKP) un tieslietu ministra Jāņa Bordāna (JKP) demisiju, pauda "KPV LV" Saeimas frakcijas priekšsēdētāja vietnieks Ēriks Pucens.

JKP ir paziņojusi, - ja tuvāko divu nedēļu laika netiks novēroti jūtami uzlabojumi Covid-19 ierobežošanā pansionātos, tā apsvērs iespēju lūgt Ministru prezidentu Krišjāni Kariņu vērtēt labklājības ministres Petravičas (KPV LV) demisiju.

Pucens pauda pārliecību, ka JKP vajadzētu vispirms paskatīties uz savām ministrijām, kas notiek viņu pašu pārraudzītajās nozarēs, piemēram, kā saslimstība ar Covid-19 izplatījusies Jēkabpils cietumā un Iļģuciema sieviešu cietumā.

Par to, ka saslimst šie cilvēki, kuriem nav iespējas izvairīties no atrašanās slēgtās telpās, "KPV LV" varot apsvērt iespēju prasīt Bordāna demisiju, izmantojot identiskus argumentus kā JKP, paziņoja "KPV LV" politiķis.

Savukārt par saslimušajiem skolās varot vainot Šuplinsku un prasīt viņas demisiju, piebilda Pucens. Skolās gan jau vairāk nekā mēnesi klātienes mācības nenotiek.

Politiķis neredz pamatu tam, lai tiktu prasīta Petravičas demisija.

Vaicāts, kā risināt situāciju ar lielo saslimušo skaitu pansionātos, Pucens atbildību no Labklājības ministrijas (LM) novirzīja uz citu ministriju un paziņoja, ka par Covid-19 ierobežošanas pasākumu īstenošanu un vakcinēšanas plāniem virsatbildīgā esot Veselības ministrija.

Tiesībsargs Juris Jansons gan ir uzsvēris, ka

gādāšana par veco cilvēku drošību sociālās aprūpes iestādēs ir tieša LM un pašvaldību atbildība, ar kuru tās nav tikušas galā, tādējādi apdraudot šo cilvēku dzīvības.

"KPV LV" politiķa ieskatā, partijas deputāti un ministri pilda valdības dotos uzdevumus Covid-19 ierobežošanai.

Pirms lemšanas par labklājības ministres Ramonas Petravičas (KPV LV) atbilstību ieņemamajam amatam, partiju apvienība "Jaunā vienotība" (JV) cer sagaidīt kvalitatīvu plānu Covid-19 izplatības mazināšanai sociālās aprūpes namos.

JV līderis Arvils Ašeradens aģentūrai LETA norādīja, ka situācija ar pansionātiem ir "ļoti, ļoti nopietna un tai neatliekami vajadzīgs risinājums". Viņš atgādināja, ka šī iemesla dēļ premjers Krišjānis Kariņš (JV) ar rezolūciju trīs ministriem uzdeva nākt ar skaidru rīcības plānu, kā rīkoties, lai uzlabotu situāciju.

"Jāsaprot, ka pansionāti nav tikai Labklājības ministrijas pārraudzībā, bet arī pašvaldību un Veselības inspekcijas. P

iektdien, kad plāns tiks izveidots, būs jāvērtē, kā situāciju stabilizēt, un tad var vērtēt atsevišķu ministru rīcību. Šī galīgi nav pirmā rezolūcija, un daudz darba nav paveikts," pauda Ašeradens.

Politiķis norādīja, ka JV skatīsies, kas tiks ietvers rīcības plānā, jo "valstij ir jāaizsargā savi iedzīvotāji, īpaši tie, kas ir bezpalīdzīgākie".

Ašeradens norādīja, ka Kariņš jautājumu par rīcības plānu varētu aktualizēt arī koalīcijas sanāksmē.

"Attīstībai/Par!" šo JKP paziņojumu vēl nav apspriedusi, jo šodienas AP frakcijas sēdes laikā par to vēl nebija zināms, aģentūrai LETA norādīja AP frakcijas vadītāja Marija Golubeva. Tāpēc AP frakcijas priekšsēdētāja pagaidām nekomentēja jautājumu par JKP pieļauto iespēju prasīt Petravičas demisiju.

Golubeva akcentēja, ka Covid-19 krīzes situācijā no valsts puses ir ārkārtīgi svarīgi parūpēties par sociāli mazāk aizsargātākajām iedzīvotāju grupām. Politiķe uzsvēra, ka visai koalīcijai ir jēgpilni un efektīvi jāiesaistās Covid-19 krīzes risināšanā.

Kā ziņots, lai arī iepriekš vairākas reizes LM ir norādīts uz kritisko situāciju saistībā ar Covid-19 izplatību pansionātos, JKP uzskata, ka reāli uzlabojumi nav redzami un situācija pansionātos turpina pasliktināties. Tāpēc nepieciešams vērtēt Petravičas atbildību, pauž partijā.

Kā norāda JKP valdes loceklis Gatis Eglītis, lai arī kopējie saslimstības rādītāji ar Covid-19 pamazām stabilizējas, situācija pansionātos turpina pasliktināties un līdz ar to pieaug mirstība. "Mums nav pieņemams tas, ka gados vecie pansionātu iemītnieki tiek pamesti likteņa varā un viņu nosargāšanai no šīs sērgas netiek veltīta pienācīga uzmanība," pauž deputāts.

"Mēs esam iepazinušies ar ekspertiem, kuri ir norādījuši uz vairākām lietām, ko nepieciešams darīt Covid-19 ierobežošanai pansionātos, tomēr tas nenotiek, bet tā vietā mēs jau vairāku mēnešu garumā dzirdam dažādas atrunas," pauž politiķis.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu