Pēc JKP kritikas Petravičai, "KPV LV" pieļauj prasīt skaidrojumus Šuplinskai par situāciju izglītības jomā (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Zane Bitere/LETA

Atbildot uz Jaunās konservatīvās partijas (JKP) kritiku labklājības ministrei Ramonai Petravičai (KPV LV), "KPV LV" pieļauj prasīt skaidrojumus izglītības un zinātnes ministrei Ilgai Šuplinskai (JKP) par situāciju izglītības jomā, liecina "KPV LV" Saeimas frakcijas priekšsēdētāja Māra Možvillo aģentūrai LETA sniegtā informācija.

JKP 20.janvārī paziņoja, - ja tuvāko divu nedēļu laika netiks novēroti jūtami uzlabojumi Covid-19 ierobežošanā pansionātos, tā apsvērs iespēju lūgt Ministru prezidentu Krišjāni Kariņu (JV) vērtēt Petravičas demisiju.

Možvillo uzskata, ka "cienījamā koalīcijas partnera" JKP satraukums esot saistīts ar "nespējas risināt problēmas savās atbildības sfērās slēpšanu ar kareivīgām aktivitātēm ārpus tām". Tā esot JKP iecienīta taktika uzmanības novēršanā, pauž "KPV LV" frakcijas vadītājs.

Politiķis norāda, ka mājmācība mazākajām klasēm sāksies jau 25.janvārī, taču joprojām neesot sagatavota tālmācības metodika, kā arī neesot sagādāts tehniskais nodrošinājums tiem, kuriem tas ir nepieciešams. "Nepārdomātas rīcības rezultātā cieš ne tikai vecāki un bērni, bet arī valsts ekonomika un sociālā sfēra, kam uzlikts papildu slogs," teikts "KPV LV" frakcijas paziņojumā.

Možvillo uzver, ka joprojām nav atbildes, kā plānots pabeigt mācību gadu un ko darīt tām klasēm, kurām šogad jākārto valsts obligātie pārbaudījumi. "Bez tam, šķiet, nav atlikusi neviena izglītības nozari pārstāvoša sabiedriskā organizācija, kura vēl nebūtu pieprasījusi izglītības ministres Šuplinkas demisiju," akcentē "KPV LV".

Partija prognozē, ka "lieliem soļiem tuvojas" arī Valsts kontroles revīzija par Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) iztērētajiem miljoniem "salātu recepšu pētījumiem". Šādā situācijā vēlme novērst uzmanību no pašu neizdarībām ir gluži dabiska, pauž "KPV LV" frakcijas vadītājs.

"Kritiskā situācija sociālās aprūpes namos tika un tiek risināta ciešā sadarbība ar ekspertiem un visām atbildīgajām iestādēm, kuras atrodas dažādu ministriju pārraudzībā," pauž partijas deputāti, norādot, ka Petraviča esot gatava sniegt atbildes uz visiem koalīcijas partnerus interesējošajiem jautājumiem, kas skar ministres atbildības jomu.

"Vienlaikus aicinām JKP vairāk uzmanības veltīt savā pakļautībā esošo iestāžu darbam, kurās situācija ar Covid-19 izplatību ir ne mazāk kritiska. Kā īpaši satraucošu uztveram informāciju par Covid-19 vīrusa izplatīšanos ieslodzījumu vietās, kur situācija būtiski pasliktinājusies un nekas neliecina, ka Tieslietu ministrijai ir plāns krīzes novēršanai," norāda Možvillo.

"KPV LV" aicina JKP atbildīgāk risināt ar izglītību saistītos jautājumus, lai "mēs nenonākam situācijā, kad vesels gads izglītībā tiek zaudēts IZM neizdarības dēļ". "Ja situācija šajā jautājumā strauji neuzlabosies, jau tuvākajā laikā būsim spiesti lūgt ministres Šuplinskas skaidrojumus," norāda "KPV LV" frakcijas vadītājs.

Kā ziņots, lai arī iepriekš vairākas reizes LM ir norādīts uz kritisko situāciju saistībā ar Covid-19 izplatību pansionātos, JKP uzskata, ka reāli uzlabojumi nav redzami un situācija pansionātos turpina pasliktināties. Tāpēc nepieciešams vērtēt Petravičas atbildību, uzskata JKP.

Kā norāda JKP valdes loceklis, Saeimas deputāts Gatis Eglītis, lai arī kopējie saslimstības rādītāji ar Covid-19 pamazām stabilizējas, situācija pansionātos turpina pasliktināties un līdz ar to pieaug mirstība. "Mums nav pieņemams tas, ka gados vecie pansionātu iemītnieki tiek pamesti likteņa varā un viņu nosargāšanai no šīs sērgas netiek veltīta pienācīga uzmanība," pauž deputāts.

"Mēs esam iepazinušies ar ekspertiem, kuri ir norādījuši uz vairākām lietām, ko nepieciešams darīt Covid-19 ierobežošanai pansionātos, tomēr tas nenotiek, bet tā vietā mēs jau vairāku mēnešu garumā dzirdam dažādas atrunas," pauž politiķis.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu