Latgalē komandantstundas laikā tika aizturēti vairāk nekā 10 dzērājšoferi

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Valsts policija. Ilustratīvs attēls.
Valsts policija. Ilustratīvs attēls. Foto: LETA

Aizvadītajās brīvdienās komandantstundas laikā Latgalē aizturēti vairāki autovadītāji alkohola reibumā, aģentūru LETA informēja Valsts policijas (VP) Latgales reģiona pārvaldes pārstāve Lāsma Kursīte.

Kāds 1996.gadā dzimis vīrietis Krāslavā bija sēdies pie automašīnas "Volkswagen Passat" stūres 1,6 promiļu reibumā. Vīrietim nebija arī likumā noteiktajā kārtībā iegūtas vadītāja apliecības.

Par transportlīdzekļa vadīšanu alkohola reibumā un bez transportlīdzekļa vadīšanas tiesībām pret personu sākts kriminālprocess, bet par to, ka persona nav ievērojusi komandantstundu, piemērots naudas sods 500 eiro apmērā.

Rēzeknē apturēta 1987.gadā dzimusi sieviete, kura pie "BMW" stūres bija sēdusies 1,5 promiļu reibumā. Sievietei nāksies atbildēt ne tikai par transportlīdzekļa vadīšanu alkohola reibuma stāvoklī, bet arī par atrašanos ārpus savas dzīvesvietas komandantstundas laikā, par ko viņa saņēmusi 100 eiro sodu.

Arī 1994.gadā dzimis vīrietis Rēzeknes novada Nagļu pagastā veica analoģiskus pārkāpumus - vadīja transportlīdzekli "Volvo V70" 1,71 promiļu reibumā. Par komandantstundas neievērošanu vīrietim piemērots 100 eiro sods.

Viļakā kāds vīrietis pārvietojās ar velosipēdu, būdams 2,19 promiļu ietekmē. Par valstī spēkā esošo ierobežojumu neievērošanu vīrietim nāksies šķirties no 100 eiro.

Kopumā Latgales reģionā brīvdienās aizturēti 13 transportlīdzekļu vadītāji, kuri atradās alkohola vai narkotisko vielu reibumā.

Savukārt komandantstundas kontroles pasākumos Latgalē doti 93 preventīva rakstura norādījumi, par konstatētajiem pārkāpumiem sākti 130 administratīvā pārkāpuma procesi. VP sadarbībā ar pašvaldības policiju, Valsts robežsardzi un Zemessardzi Latgalē pārbaudīja 1524 personas.

Jau ziņots, ka nedēļas nogalē par komandantstundas pārkāpumiem sākti 1009 administratīvā pārkāpuma procesi.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu