Pēc ilgākas meklēšanas Iecavas upē atrod noslīkušu makšķernieku

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Jānis Škapars/TVNET

Otrdien, 26. janvārī, pēc piecu stundu meklēšanas darbiem upē Ozolnieku novadā atrasts noslīcis cilvēks, aģentūru LETA informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD), ziņo raidījums "Degpunktā". 

Bojāgājušais pēc piecu stundu zemūdens meklēšanas darbiem izcelts no Iecavas upes.

Vīrietis visu mūžu nodarbojās ar zemledus makšķerēšanu, bet liktenīgi neaprēķināja, ka plānais ledus viņa svaru tomēr nevar noturēt. Otrdien viņa mirstīgās atliekas ūdenī atrada glābēji.

Kā ziņo raidījums "Degpunktā", sarkanais "Volkswagen Golf" ūdenstilpnes malā stāv jau otro dienu. Tā saimnieks pirmdien piebrauca pie Iecavas upes un gāja makšķerēt, bet pēc savas automašīnas tā arī neatgriezās.

Par pensionāru sāka interesēties tuvinieki. Viņa draugs Jānis noskaidroja, ka vīrietis jau plkst. 13.00 dienā uzkāpa uz ledus un izurba āliņģi, lai ķertu zivis.

Tā kā auto šajā vietā atradies arī ap plkst. 18.00, viņš sapratis, ka kaut kas nav kārtībā, un kopā ar viņa dzīvesbiedri izsaucis glābšanas dienestu.

Ugunsdzēsības un glābšanas dienesta ūdenslīdēji ieradās no Jelgavas. Pirmdien meklēšanas darbi neizrādījās sekmīgi, tāpēc otrdien agri no rīta tos nācās turpināt.

Meklēšana bija stundām ilga, un Jānis sekoja līdzi glābēju darbam. Viņš pauž nožēlu, ka draugs tomēr kāpis uz tik plānas virsmas. Plkst. 14.30 dienā glābējs Kristaps zem ūdens uztaustīja ķermeni. Jānis visbeidzot bija aizbraucis mājās un to neredzēja. Pensionāru izvilka no ūdens un noguldīja krastā.

VUGD atgādina, ka pašlaik atrasties uz ūdenstilpju ledus ir ļoti bīstami.

Aizvadītajā diennaktī VUGD Zemgales reģiona brigāde saņēma deviņus izsaukumus - vienu uz ugunsgrēku dzēšanu, sešus uz glābšanas darbiem un vēl divi izsaukumi bija maldinājums.

Video: raidījuma "Degpunktā" sižets

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu