Diennakts laikā otro poti pret Covid-19 saņēmuši vairāk nekā 700 cilvēki

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Covid-19 vakcīna. Ilustratīvs attēls
Covid-19 vakcīna. Ilustratīvs attēls Foto: Salvatore Laporta / IPA/I/SIPA/Scanpix

Aizvadītajā diennaktī pirmo poti pret Covid-19 saņēmuši 83 cilvēki, bet otro - 735, liecina Nacionālā veselības dienesta (NVD) apkopotie dati.

Kopš vakcinēšanas sākuma decembra beigās vakcīnas pret Covid-19 pirmo poti saņēmuši 16 998 cilvēki, bet otro - 4357 cilvēki.

No pagājušajā diennaktī vakcinētajiem cilvēkiem 584 bija ārstniecības personas un 151- ārstniecības iestāžu darbinieks.

Līdz trešdienai vakcinācijas procesā bija izlietotas 20 172 "BioNTech" un "Pfizer" vakcīnas devas un 1183 "Moderna" vakcīnas.

Kā vēstīts, ar vakcīnas otro poti Latvijā sāka vakcinēt pagājušajā nedēļā. Pirmdien otro vakcīnu saņēma 571 cilvēks, otrdien - 804, trešdien -751, taču ceturtdien temps kritās un tika vakcinēti vien 13 cilvēki, bet piektdien - 17. NVD iepriekš skaidroja, ka iepriekš publiskotais vakcinēto cilvēku skaits dažu dienu laikā var mainīties, jo saskaņā ar normatīvajiem aktiem dati par vakcinācijas faktu "E-veselības" sistēmā tiek ievadīti vienas līdz piecu darbdienu laikā pēc vakcinācijas fakta.

18.janvārī vakcinācijas otro devu pret Covid-19 sāka saņemt mediķi, kuri pirmo poti saņēma pagājušā gada beigās.

Vakcinācijas otrais aplis notiek tajās pašās slimnīcās, kur tā tika sākta, proti, trīs universitātes slimnīcās un septiņās reģionālajās slimnīcās.

Atbilstoši instrukcijai vienai personai jāievada divas vakcīnu devas. Vakcīnu devas, kas bija paredzētas pirmajai vakcinācijai, patlaban ir jau gandrīz izlietotas.

Vadoties pēc Veselības ministrijas ziņotā, šobrīd kopējais Latvijā saņemto vakcīnu skaits ir 31 425. No tām ražotāja "Pfizer" un "BioNTech" vakcīnu devas ir 30 225, savukārt ražotāja "Moderna" - 1200.

Vadoties pēc ministrijas informatīvā ziņojuma, kas pagājušajā nedēļā tika skatīts valdībā, šī gada pirmajos trīs mēnešos Latvija varētu saņemt 497 827 vakcīnas pret Covid-19 devas, kas ļautu sapotēt 248 914 cilvēkus.

Šobrīd lietošanai Eiropas Savienībā ir reģistrētas tikai divas vakcīnas - "Moderna", kā arī "BioNTech" un "Pfizer". Tiek prognozēts, ka līdz šī gada 29.janvārim varētu tikt reģistrēta "AstraZeneca" vakcīna, un šādā gadījumā februārī Latvija varētu saņemt vairāk nekā 120 000 vakcīnu devas.

Svētdien Latvijai paredzēts piegādāt vēl 2400 devas ražotāja "Moderna" vakcīnas pret Covid-19, aģentūrai LETA apstiprināja NVD.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu