Kapsēta ASV atsakās apglabāt policistu viņa ādas krāsas dēļ (3)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Veit Hammer/Unsplash

Sašutumu ASV ir raisījusi kādas kapsētas rīcība Luiziānas štatā - tās īpašnieks ir atteicies apglabāt vietējo policistu, jo viņam nav gaiša ādas krāsa, vēsta portāls "Vice".

Policists Derels Seimjens ir devies aizsaulē 24. janvārī onkoloģiskas saslimšanas dēļ. Viena no vīrieša pēdējām vēlēm ir bijusi tikt apglabātam Ouklinspringsas kapsētā, kas atrodas netālu no viņa ģimenes mājām.

"Izrādās, ka kapsētas noteikumos ir minēts, ka tā ir paredzēta "tikai baltajiem". Darbiniece paskatījās uz mani un noteica: "Pie mums "krāsainos" neapglabā"," stāstījusi Seimjena atraitne.

Kapsēta, kura ir mazāk nekā hektāra platībā, atrodas pilsētā, kurā ir mazāk nekā divi tūkstoši iedzīvotāju. Kapsētas līgumos minēts, ka tā ir paredzēta "balto cilvēku apglabāšanai". Kapsētas pārstāvis Kreigs Vizena stāstījis, ka noteikums, kas institūcijas nolikumā atrodas kopš pagājušā gadsimta 50. gadiem, nav pārskatīts, jo "tas līdz šim nekad nav raisījis problēmas".

Mirušā meita televīzijas kanālam "KPLC" pastāstījusi, ka kapsētas darbiniece nav izrādījusi nekāda veida nožēlu un ir smagi apbēdinājusi sērojošās ģimenes locekļus.

"Kapsētas darbiniecei bija pat izdrukāti un pie tāfeles piestiprināti dokumenti, kuros teikts, ka kapsētā tiek uzņemti tikai "baltās rases pārstāvji". Šīs ziņas bija kā pļauka sejā," savā "Facebook" ierakstā minējusi Karla Seimjena.

"Visi mirst. Visi asiņo vienā veidā. Nāves priekšā pazūd ādas krāsa - kādēļ tās dēļ atteikt mana tēva apglabāšanu?", intervijā minējusi Derela meita.

Pēc incidenta nākšanas gaismā sasaukta kapsētas valdes ārkārtas sanāksme, kuras laikā no līgumiem izņemts noteikums par apglabājamo ādas krāsu. Kapsētas darbiniece, kura ir atteikusi apglabāšanas pakalpojumus Seimjenu ģimenei, ir atbrīvota no darba.

Kreigs Vizena medijiem pastāstījis, ka piedāvājis nelaiķa saimei "uzdāvināt vienu no saviem privātajiem kapsētas laukumiem" un ir aicinājis arī citas kapsētas pārskatīt savu noteikumus, jo "nevar būt, ka esam vienīgie, kuru dokumentācijā ir saglabājusies šāda veida valoda".

Ģimene ir atteikusies no bezmaksas kapvietas, minot, ka šāda rīcība nevar mainīt apstākli, ka viņiem ir atteikta apbedīšana ādas krāsas dēļ.

Seko mums arī Instagram un uzzini visu pirmais!  

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu