Indija atklāj virtuālu memoriālu, lai pieminētu pandēmijas upurus (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: AFP/LETA

Vairāki ārsti un sociālie darbinieki ir izveidojuši tiešsaistes memoriālu, lai pieminētu indiešus, kuri zaudējuši dzīvību Covid-19 dēļ, ziņo BBC.

Virtuālais memoriāls ļauj upuru ģimenes locekļiem un draugiem izrādīt cieņu pret bojā gājušo.

Indija ir ziņojusi par vairāk nekā 154 000 Covid-19 nāves gadījumiem, taču pēdējos mēnešos inficēšanās ir strauji samazinājusies.

Sociālie darbinieki, ārsti, veselības aprūpes darbinieki un žurnālisti palīdzēs vadīt memoriālu.

Piemiņas vietni – nationalcovidmemorial.in – nedēļas nogalē uzsāka nevalstiskā organizācija "Covid Care Network", ko vada ārstu komanda Kolkatas austrumu pilsētā.

Vietnē jau tiek publicēti veltījumi bojā gājušajiem tuviniekiem. Ģimenēm ir jāaugšupielādē savu tuvinieku miršanas apliecības vai jānorāda savs tālruņa numurs.

"Nacionālais Covid memoriāls ir indiešu iniciatīva, lai uzturētu dzīvas viņu tuvinieku atmiņas, kurus paņēma šī slimība. Šī ir vieta, kur var pievienoties visi," sacīja vietnes veidotājs Abhijīts Čoudhurijs.

"Šis memoriāls ir par cieņu cilvēkiem, kuri gāja bojā un tika kremēti, pat viņu ģimenes locekļiem neļaujot piedalīties bērēs," Čoudhurijs sacīja.

Pandēmijas laikā upuru ģimenes locekļi lielākoties nedrīkstēja piedalīties bērēs.

Hindu publikāciju grupas direktors Narasimans Rams sacīja, ka būs nepieciešami brīvprātīgie, NVO un žurnālisti, lai palīdzētu uzturēt cieņu pret "nabadzīgajiem un trūcīgajiem", kuri zaudēja dzīvību vīrusa dēļ.

"Piemiņai ir jābūt. Mums nevajadzētu nevienu aizmirst," sacīja Rams.

Ārsts V. Mohans, kurš konsultē memoriāla dibinātājus, sacīja, ka Indijai nav tradīcijas pieminēt mirušos.

"Mums nav memoriālu tradīcijas. Mēs neatceramies mirušos," ārsts sacīja.

"Covid-19 izraisītā traģēdija un emocionālā trauma upuru ģimenēm paliks gadu desmitiem. Šī ir vieta, kur cilvēki var kavēties kopīgās atmiņās. Tai vajadzētu kļūt par nacionālu kustību," teica ārsts V. Mohans.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu