"Nav tāda prakse, ka mēs izsūtām pateicības vēstuli vai novērtējumu." SPKC neapstiprina pateicības izteikšanu "Muzikālās bankas" rīkotajiem (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
"Muzikālā banka 2020"
"Muzikālā banka 2020" Foto: Andrejs Strokins / Latvijas Radio

"Muzikālās bankas" finālšova rīkotāji oficiālu pateicības vēsti no Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) nav saņēmuši, izriet no centra pārstāves Ilzes Arājas sacītā portālam "Apollo".

"Oficiālu vēstuli vai kaut ko tādu, [ko SPKC būtu sūtījuši "Muzikālās bankas" rīkotājiem], es neatradu," sacīja Arāja, norādot, ka jāskatās, ko pasākuma rīkotāji domājuši ar saņemto pateicību.

"Nav tāda prakse, ka mēs izsūtām kaut kādu pateicības vēstuli vai kaut kādu novērtējumu par pasākumu," viņa teica.

Arāja arī norādīja, ka iespējams būtu vērtēt tikai publisko daļu - to, ko varēja vērot tiešraidē. 

Vaicāta par to, kādas vadlīnijas centrs sniedzis, lai šāds pasākums varētu notikt klātienē, Arāja uzsvēra, ka SPKC kompetencē nav kaut ko atļaut vai aizliegt.

"SPKC nav tāda funkcija - kādu pasākumu atļaut vai aizliegt.

Ir atsevišķi rīkotāji dažādās sfērās, piemēram, sākās ziemas sezona un slēpošanas trašu pakalpojuma sniedzēji arī nāca klajā ar savām izstrādātām vadlīnijām, kā viņi plāno šo pakalpojumu nodrošināt. Attiecīgi no SPKC puses rekomendācijas jebkurai darbībai, kas notiek šobrīd Latvijā, ir balstītas Ministru kabineta noteikumos. Tā ir vismaz divu metru distances ievērošana, nepulcēšanās lielos baros, masku lietošana, roku higiēna," sacīja Arāja.

"Muzikālās bankas" gadījumā SPKC vērsuši uzmanību uz riskiem, kas attiecas uz konkrēto pasākumu, norādījuši vietas, kam jāpievērš īpaša uzmanība, piemēram, garderobes, koridori, kā arī citiem epidemioloģiskās drošības aspektiem.

Plānojot pasākumus, to rīkotāji paši izstrādā rīcības plānu, lai nodrošinātu epidemioloģisko drošību, un SPKC var norādīt uz papildu riskiem, sacīja Arāja.

Jau vēstīts, ka notikušais "Muzikālās bankas" finālšovs Covid-19 pandēmijas laikā raisījis spraigas diskusijas sociālajos tīklos - vairāki pauda bažas par pasākuma norisi, norādot uz iespējamiem epidemioloģiskās drošības pasākumu pārkāpumiem.

"Muzikālās bankas" izpildproducents Aigars Dinsbergs sociālajā vietnē "Facebook" publiskojis ierakstu, vēstot, ka pasākums esot izdevies kā iecerēts un pat saņēmis atbalstu no SPKC.

"Saņemt pateicības vēsti no SPKC vadības par lielisko pasākumu un korektu epidemioloģisko noteikumu ievērošanu gan publiskajā komunikācijā, gan koncerta laikā, ir patiešām labs novērtējums," rakstīja Dinsbergs.

Portāls "Apollo" sazinājās ar Dinsbergu, kurš apstiprināja, ka bija saņēmis privātu īsziņu ar pateicību no SPKC. Centrs rakstījis, ka ir "pateicīgi par korektu epidemioloģisko noteikumu ievērošanu publiskajā komunikācijā - gan pirms koncerta, gan arī koncerta laikā".

"Mēs tiešām ar SPKC ļoti rūpīgi un daudzkārt pārrunājām visus epidemioloģiskos riskus un noteikumus," stāsta "Muzikālās bankas" izpildproducents, piebilstot, ka papildus valstī noteiktajiem ierobežojumiem Latvijas Radio izstrādājuši savas vadlīnijas, kas bija jāievēro visiem dalībniekiem, tehniskajam personālam un visiem cilvēkiem, kas atradās pasākuma telpās.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu