Atjauno satiksmi pie Āgenskalnā sprādzienā cietušās mājas

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Melnsila iela 2
Foto: Melnsila iela 2 Foto: Jānis Škapars/TVNET

Pēc sprādzienā cietušās ēkas fasādes nostiprināšanas no sestdienas atjaunota satiksme Melnsila ielā, Rīgā, kā arī pamatmaršrutā atsāk kursēt sabiedriskais transports, aģentūru LETA informēja Rīgas domē.

Naktī uz sestdienu Rīgas domes Satiksmes departaments minētajā posmā veica sniega attīrīšanu un brauktuves apstrādi ar pretslīdes materiāliem, savukārt sestdienas rītā tika novāktas pagaidu ceļa zīmes. Transportlīdzekļu vadītājiem jārēķinās, ka Melnsila ielā atļautais pārvietošanās ātrums ir 30 kilometri stundā.

Uz ietves priekšā ēkai Melnsila ielā 2 šobrīd ir uzstādīts žogs, līdz ar to gājēju kustība gar ēku ir aizliegta. Izvietotas arī ceļa zīmes, kas brīdina par slēgto ietves posmu, kā arī pie ēkas izveidota pagaidu pieturvieta sabiedriskajam transportam. 

Nākamās nedēļas laikā plānots izveidot gājēju tuneli, lai iedzīvotāji varētu pārvietoties arī gar sprādzienā cietušo ēku.

Pagaidām gājējiem slēgtā ietves posma apiešanai jāizmanto regulējamais krustojums Ernestīnes un Melnsila ielas krustojumā un neregulējamā gājēju pāreja Melnsila ielā pirms Ļermontova ielas.

Kā ziņots, naktī uz 31. decembri notika sprādziens trīsstāvu dzīvojamajā mājā Melnsila ielā 2. Pēc sprādziena izcēlās ugunsgrēks. Nelaimē cieta seši cilvēki, bet viens gāja bojā.

Sprādzienā cietušajā ēkā iedzīvotāji atgriezties nevarēs, jo viena trešdaļa ēkas ir sabrukusi.

Šonedēļ sākās sprādzienā cietušās mājas konstrukcijas nostiprināšana. Pēc tam tās tehnisko stāvokli novērtēs eksperti.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu