"Viņš tikai gribēja mani piekaut." F-1 leģenda stāsta par Šūmahera "eksploziju" pēc neveiksmīgas sacīkstes

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Mihaels Šūmahers
Mihaels Šūmahers Foto: AP/ Scanpix

Bijušais F-1 komandu vadītājs Edijs Džordans podkāstā "Sporting Life" atcerējās bēdīgi slaveno Šūmahera "eksploziju" pēc neveiksmīga Beļģijas "Grand Prix".

Netrūkst cilvēku, kuri Šūmaheru uzskata par agresīvu, nepiekāpīgu un pat "netīru" pilotu trasē. Tomēr ārpus bolīda Šūmahers lielākoties bija mierīgs un smaidīgs cilvēks, kurš konfliktos neiesaistījās.

Tomēr katra cilvēka savaldībai ir savs limits un Šūmahers to pārsniedza 1998. gada Beļģijas "Grand Prix", kad lietainos laikapstākļos viņš bija izvirzījies sacīkstes vadībā, bet 24. aplī viņš bija "noķēris" 8. pozīcijā esošo Deividu Kulthardu un gatavojās skotu apdzīt pa apli.

Tomēr apdzīšanas manevrs izrādījās nesekmīgs, Šūmahera vadītais Bolīds ieskrēja Kultharda vadītās formulas aizmugurē, vācietis savu spēkratu uz trīs riteņiem nogādāja pitstopā, izkāpa no tā un taisnā ceļā devās uz "McLaren" garāžu...

Video: Šūmahera un Kultharda incidents Beļģijas "Grand Prix"

"Mihaels bija pārskaities. Viņš nebija priecīgs. Cilvēks, uz kuru viņš dusmojās, bija Deivids Kulthards. Mihaels taisnā ceļā devās uz Deivida garāžu un gribēja viņu iekaustīt. Bet Deivids bija viens gudrs Skots. Viņš nebija novilcis ķiveri. Vienīgais, kurš šajā situācijā būtu savainojies, bija Šūmahers, jo viņš būtu savainojis savu roku," sacīja Džordans, kuram ar leģendāro vācu pilotu gadu gaitā ir bijuši vairāki pārpratumi. Daudzi uzskata, ka iemesls abu kungu ne pārāk labajām attiecībām ir Šūmahera karjeras sākumā pieņemtais lēmums neturpināt sadarbību ar Džordana vienību.

Minētajā sacīkstē dubultuzvaru izcīnīja Džordana vadītās "Benson & Hedges Jordan" piloti Deimons Hils un Šūmahera brālis Ralfs. Tiesa, arī šajā jautājumā neizpalika bez pārpratumiem, jo Šūmaheram jaunākajam, kurš finišēja otrajā pozīcijā tika noteikts necīnīties ar kolēģi. Līdz ar to nākamais, kurš dabūja sutu no Mihaela, bija tieši Džordans.

"Nākamais uzdevums viņa sarakstā bija atrast mani. Es patiesi domāju, ka viņš nāk mani apsveikt. Domāju, ka viņš teiks: "Es sāku ar tevi, un te tu esi dažus gadus vēlāk, tajā pašā vietā, kur sākās mana karjera." Bet nē. Neviens apsveikuma vārds. Viņš tikai gribēja mani piekaut par to, ka neļāvu Ralfam vinnēt sacīksti," atcerējās bijušais komandas vadītājs.

Džordans jau vairākkārt par Šūmaheru ir izteicies ar negatīvu piesitienu. Piemēram, aizvadītā gada aprīlī Džordans, viesojoties citā podkāstā, atzina, ka, viņaprāt, Šūmahers nav visu laiku labākais pilots.

Seko Apollo arī Instagram - viss aizraujošais, skaistais un svarīgais vienuviet!

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu