Prokuratūra nodevusi tiesai krimināllietu pret uzņēmēju par izvairīšanos no nodokļu nomaksas 714 504 eiro apmērā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Pixabay

Nodokļu un muitas lietu prokuratūra nodevusi tiesai krimināllietu, kurā uzņēmēja apsūdzēta par izvairīšanos no nodokļu nomaksas 714 504 eiro apmērā.

Saskaņā ar celto apsūdzību persona bija trīs kādu uzņēmumu valdes locekle un saimnieciskās darbības faktiskā veicēja. Apsūdzētās kā uzņēmumu vadītājas pienākums bija aprēķināt maksājamo nodokļu summas, noteiktajā termiņā un pilnā apmērā valsts budžetā nomaksāt nodokļus un nodevas, kā arī kārtot uzņēmuma grāmatvedību, aģentūru LETA informēja prokuratūras preses sekretāre Aiga Eiduka.

Apsūdzētā Valsts ieņēmumu dienestā (VID) iesniedza pievienotās vērtības nodokļa (PVN) deklarācijas ar pielikumiem, kurās aprēķināja valsts budžetā iemaksājamo PVN, bet likumā noteiktajā termiņā un pilnā apmērā aprēķinātās nodokļu summas valsts budžetā nenomaksāja, tādējādi izvairoties no nodokļu nomaksas.

Turklāt apsūdzētā, organizējot uzņēmumu finansiāli - saimniecisko darbību un nodrošinot VID ziņojumu par valsts sociālās apdrošināšanas obligātajām iemaksām no darba ņēmēju darba ienākumiem, iedzīvotāju ienākumu nodokli un uzņēmējdarbības riska valsts nodevu pārskata mēnesī iesniegšanu, labprātīgi, savlaicīgi un pilnā apmērā neveica aktuālos valsts sociālās apdrošināšanas obligāto iemaksu maksājumus valsts budžetā.

Tādā veidā apsūdzētā persona laikā no 2015.gada 1.augusta līdz 2018.gada 31.maijam izvairījās no nodokļu nomaksas, kopumā nodarot valstij zaudējumus 714 504 eiro apmērā.

Prokurors arī pieņēmis lēmumu nodot tiesai procesu par piespiedu ietekmēšanas līdzekļa piemērošanu juridiskajai personai.

Lieta izskatīšanai nodota Rīgas rajona tiesai.

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr viņas vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu