"Coca-Cola" sāks papīra pudeles testēšanu Eiropā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: pio3/shutterstock.com

Bezalkoholisko dzērienu ražotājs "Coca-Cola Co." sāks papīra pudeles testēšanu Eiropā, aģentūru LETA informēja kompānijas pārstāvji.

Kompānijā pauda, ka papīra pudeles prototipa izmēģināšanu paredzēts uzsākt 2021.gada otrajā ceturksnī Ungārijā. Tās būs 2000 250 mililitru pudeles ar augu bāzes dzērienu "AdeZ".

Jaunais papīra pudeļu prototips tiek izstrādāts kā daļa no sadarbības starp "Coca-Cola" pētniecības un attīstības laboratoriju Briselē un Dānijas papīra pudeļu ražošanas uzņēmumu "Paboco", skaidroja "Coca-Cola" pārstāvji.

Tāpat tika minēts, ka "Paboco" izstrādātās tehnoloģijas mērķis ir radīt 100% pārstrādājamas pudeles, kas izgatavotas no ilgtspējīgi iegūtas koksnes ar bioloģisku materiālu barjeru, kas piemērota tādām šķidrajām precēm kā gāzēti un negāzēti dzērieni, un skaistumkopšanas produkti.

"Pašreizējais prototips sastāv no papīra apvalka ar pārstrādājamu plastmasas apšuvumu un vāciņu. Galvenais projekta mērķis ir izstrādāt pudeli bez plastmasas čaulas, ko var pārstrādāt kā papīru," piebilda kompānijā.

"Coca-Cola" pārstāvji norādīja, ka projekts tiek īstenots kā daļa no uzņēmuma stratēģijas "Pasaule bez atkritumiem". Kompānija plāno līdz 2030.gadam pilnībā atgūt pārdotā iepakojuma apjomu, lai to nodotu atkārtotai pārstrādei.

"Šajā sakarā uzņēmums pēta inovatīvus iepakojuma risinājumus, kas veicinātu ilgtspēju un aprites ekonomiku visiem iepakojuma materiāliem," pauda kompānijā.

Jau ziņots, ka kompānija 2020.gada trešajā ceturksnī strādājis ar 1,7 miljardu dolāru peļņu, kas ir par 33% mazāk nekā attiecīgajā laika periodā gadu iepriekš. "Coca-Cola" ir pasaulē lielākais dzērienu uzņēmums, izplatot vairāk nekā 500 gāzētus un negāzētus dzērienus 200 valstīs.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu