Austrālija apstiprina "AstraZeneca" vakcīnu (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: shutterstock.com

Austrālija ir apstiprinājusi lietošanai Covid-19 vakcīnu, kuru izstrādājis Lielbritānijas un Zviedrijas uzņēmums "AstraZeneca" un kas tagad kļuvusi par otru šajā valstī apstiprināto vakcīnu pret jauno koronavīrusu, otrdien paziņoja Terapeitisko preču pārvalde.

Terapeitisko preču pārvalde provizoriski apstiprināja šo vakcīnu, jo tā atbilst stingriem drošības, kvalitātes un efektivitātes standartiem. 

Tā ir apstiprināta lietošanai pieaugušajiem vismaz 18 gadu vecumā. Regulators gan paziņoja, ka lēmums par vismaz 65 gadus vecu cilvēku vakcinēšanu būs jāpieņem katrā atsevišķā gadījumā.

Austrālijas premjerministrs Skots Morisons aicināja visus austrāliešus uzklausīt oficiālo mediķu padomu. Saskaņā ar sabiedriskās domas aptaujām apmēram 20% iedzīvotāju ir skeptiska attieksme pret Covid-19 vakcīnām.

"Mums ir vislabākie medicīnas eksperti pasaulē. Viņi ir tie, kas pieņem lēmumus par to, kas ir droši lietojams un vai tas būs efektīvs," Morisons sacīja reportieriem Kanberā.

Austrālija jau pirms tam apstiprināja Covid-19 vakcīnu, kuru izstrādāja ASV uzņēmums "Pfizer" un Vācijas uzņēmums "BioNtech". Austrālija ir saņēmusi 142 000 šīs vakcīnas devu, un to lietošanu paredzēts uzsākt no pirmdienas.

Austrālijā, kur ir 25 miljoni iedzivotāju, kopš pandēmijas sākuma ir reģistrēti apmēram 28 700 jaunā koronavīrusa gadījumu, no kuriem 909 beigušies letāli. 

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu