Vīrietis atklāj, ka par grašiem pirktā glezna ir potenciāli 10 tūkstošus streliņu mārciņu vērta

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lī Hadvina darbs.
Lī Hadvina darbs. Foto: Ekrānšāviņš

Kāds vīrietis Lielbritānijā nesen ir atklājis, ka mākslas darbs, kuru viņš pirms 20 gadiem bija iegādājies par vienu dolāru, nu ir aptuveni desmit tūkstošus sterliņu mārciņu vērta, vēsta portāls "Lad Bible".

Vērtīgo mākslas darbu ir veidojis Lī Hadvins - mākslinieks, kurš pasaules slavu ir iemantojis ar savu neparasto darba metodi, proti, zīmēšanu miegā. 39 gadus vecais Santjago Tote mākslas darbu ir iegādājies no kāda ielu tirgoņa 2001. gadā ceļojuma laikā uz Ekvadoru.

Vīrietis abstrakto zīmējumu uz vairākiem noglabāja noliktavā Spānijā un 2013. gadā izlēma pārvest to uz Lielbritāniju pārvākšanās dēļ. Santjago sieva Delia ir mākslas entuziaste un tieši viņa ir atpazinusi slavenā mākslinieka stilu un tehniku.

Sieviete bija pirms pāris gadiem satikusi Hadvinu un varēja sazināties ar viņu, lai apstiprinātu, ka zīmējums patiešām ir mākslinieka radīts. Hadvins identificējis, ka šo darbu ir radījis 2001. gadā, dzīvojot Austrālijā - viņš gan nav spējis izskaidrot, kā glezna ir nonākusi līdz Dienvidamerikai.

Lī Hadvins ar saviem darbiem ir izstādīts visā pasaulē un viņa gleznas 100 tūkstošu sterliņu mārciņu vērtībā ir pārdotas pat bijušajam ASV prezidentam Donaldam Trampam.

Delia Tote stāstījusi, ka "kad vīrs man pirmoreiz parādīja šo mākslas darbu, nodomāju, ka tas ir jauks un krāsains, taču tad, kad mēģinājām izdomāt, kur to ievietot mūsu mājas interjerā, sapratu, ka man šķiet atpazīstams šī mākslinieka rokraksts. Iegāju Hadvina mājaslapā, lai salīdzinātu parakstus, un sazinājos ar pašu mākslinieku, kurš apstiprināja mūsu cerības".

Izbrīnu par notikušo ir izteicis arī pats Hadvins, izskatot cerību, ka darbs, neraugoties uz to, vai pāris izlems to paturēt savā īpašumā vai pārdot, turpinās priecēt un iedvesmot.

Seko mums arī Instagram un uzzini visu pirmais!  

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu