"Es gribētu, lai naudu saņem viņa bērni, bet nezinu, kur tā ir." Djego Maradonas mantojuma mistērija

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Djego Maradona
Djego Maradona Foto: AFP / Scanpix

Pamatīga neizpratne radusies par leģendārā futbolista Djego Maradonas patieso bagātību un mantojumu. To sarunā ar vietējo televīziju atklājis futbolista dēla Diego Fernando jurists Mario Bodrijs.

Argentīnas futbola leģenda Djego Maradona 60 gadu vecumā devās mūžībā aizvadītā gada 25. novembrī. Slavenais futbolists savas karjeras laikā tika pie ievērojamiem ienākumiem, bet šobrīd no tiem pāri palicis ir pavisam maz.

Maradonas dēla Diego Fernando advokāts Mario Bodrijs sarunā ar Argentīnas televīziju ir izteicies, ka liela daļa futbolista bagātības ir izzudusi.

"Bija runas par 100 miljoniem ASV dolāru, bet šobrīd bankas kontos parādās tikai septiņi miljoni ASV dolāru, kā arī īpašumtiesības uz mazu dzīvokli, vecu māju un divām automašīnām," norādīja jurists, piebilstot, ka Maradonam tik tiešām bijis daudz naudas, tomēr leģendārā futbolista izdevumu ziņojumi neesot pieejami, tāpēc nav iespējams noskaidrot, vai naudu notērēja pats futbolists, vai arī to viņa vietā izdarīja kāds cits.

Tāpat Bodrijs neslēpa, ka Maradonas mājā bijis seifs, kuram piekļūt pēc futbolista domām ar pirkstu nospiedumu varējis tikai viņš pats: "Djego domāja, ka tikai viņš to varēja atvērt, bet katrs, kurš tam pieskārās, to spēja."

Bodrijs norādīja, ka Maradonas bagātība, visticamāk, ir "izsaimniekota", tikai šobrīd nav skaidrības, kurš to izdarīja. 

"Mēs tuvākajā laikā atvērsim viņa drošības depozītu bankā, bet, visticamāk, atklāsim, ka pašam Djego ar to nav bijusi nekāda saistība, jo viņš deva tiesības saviem pārstāvjiem darboties viņa vārdā. Dubaijā Djego piederēja 14 dizaineru veidoti rokas pulksteņi ar speciālām kartītēm un sērijas numuriem. Kartītes mums ir, bet pulksteņu trūkst. Kāds tos paņēma," apgalvo Bodrijs.

Jurists arī uzsvēra, ka nevienas personas virzienā ar pirkstu nerāda, jo pagaidām nav skaidrības par pazudušo naudas summu.

"Kur šī nauda ir palikusi? Cerams, ka Djego to notērēja pats. Tad problēmu nav. Viņa atvases varēs būt mierā, ja tām tiks parādīts, kas notika [ar naudu]. Šobrīd gan mums tādas informācijas nav," sacīja Bodrijs.

Tāpat Maradonas pārstāvis ir paziņojis, ka viņa atvases mantošot visu futbolista bagātību, kurā ietilpst arī īpašumtiesības uz vairākiem īpašumiem un biznesa vietām gan Kubā, gan Venecuēlā.

"Līdz šim gan mēs neesam redzējuši nekādu rakstisku pamatojumu šim apgalvojumam," sacīja Bodrijs.

Arī Maradonas ilggadējais draugs Mariano Izraelits nesen nācis klajā ar komentāriem par leģendārā futbolista bagātību.

"Kad Djego atgriezās no Meksikas 2019. gadā, viņš man atklāja, ka viņam esot vairāk nekā 100 miljoni ASV dolāru. Es gribētu, lai naudu saņem viņa bērni, bet nezinu, kur tā ir," sarunā ar vietējiem medijiem atklājis Maradonas draugs.

Djego Maradona savas karjeras laikā divas reizes izpelnījās pasaules dārgākā futbolista godu. Vispirms, 1982. gadā "Barcelona" viņu iegādājās par summu, kas mūsdienās atbilst 11,9 miljoniem eiro. Bet divus gadus vēlāk viņš pārdots Neapolē bāzētajam klubam "Napoli". Itāļu klubs par Maradonu samaksāja 6,9 miljonus sterliņu mārciņu (mūsdienās - 27,5 miljoni eiro), kas jau atkal bija pāreju perioda rekords. 

Seko Apollo arī Instagram - viss aizraujošais, skaistais un svarīgais vienuviet!

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu