ASV lidostā aizturēta meksikāņu narkobarona "El Čapo" sieva (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Emma Koronela Aispuro.
Emma Koronela Aispuro. Foto: Reuters/ScanPix

Dalesa Starptautiskajā lidostā pie Vašingtonas pirmdien tika aizturēta meksikāņu narkobarona Hoakina Gusmana sieva Emma Koronela Aispuro, paziņoja ASV Tieslietu ministrija.

31 gadu vecajai Koronelai draud viena apsūdzība sazvērestībā ar nolūku nelegāli ievest ASV kokaīnu, metamfetamīnu, heroīnu un marihuānu.

Gusmans, kas pazīstams ar palamu "El Čapo" jeb "Īsais", bija vadījis Sinaloas karteli - vienu Meksikas bēdīgi slavenākajiem narkotiku tirdzniecības grupējumiem.

ASV tiesa 2019.gada jūlijā piesprieda Gusmanam mūža ieslodzījumu, atzīstot viņu par vainīgu "ilgstošā noziedzīgā pasākumā", kontrabandas ceļā nogādājot ASV desmitiem tūkstošu kilogramu kokaīna, kā arī sazvērestībā nolūkā pastrādāt slepkavību un naudas atmazgāšanā.  

Gusmans tika aizturēts Meksikā 2016.gada janvārī un gadu vēlāk izdots ASV.

Saskaņā ar ASV Tieslietu ministrijas ziņām viņa sieva piedalījās karteļa darbībās, kā arī esot atbalstījusi divus Gusmana mēģinājumus izbēgt no cietuma Meksikā. Pirmais no šiem bēgšanas mēģinājumiem 2015.gadā bija veiksmīgs.

Iepriekš nebija zināms, ka ASV varas iestādēm bija nodoms aizturēt Gusmana sievu. 

Koronela, kas ir ASV un Meksikas dubultpilsone un Gusmana dvīņubērnu māte, Gusmana prāvas laikā Ņujorkā gandrīz katru dienu bija nākusi uz tiesu. 

Ir gaidāms, ka Koronela otrdien ar videokonferences starpniecību ieradīsies uz federālās apgabaltiesas sēdi Vašingtonā.  

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu