Kariņš: Ceļošanas atjaunošanai pēc Covid-19 jārod Eiropas mēroga risinājums (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lidosta Rīga. Ilustratīvs foto
Lidosta Rīga. Ilustratīvs foto Foto: Paula Čurkste/LETA

Ceļošanas atjaunošanai pēc Covid-19 pandēmijas ir jārod Eiropas mēroga risinājums, otrdien valdības un Krīzes vadības padomes sēdē atzina Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV).

Kopsēdes laikā satiksmes ministrs Tālis Linkaits (JKP) informēja kolēģus par Igaunijas pausto priekšlikumu veidot Baltijas valstu, Zviedrijas un Somijas "ceļošanas burbuli" pēc tam, kad noslēgsies vakcinācijas pret Covid-19 process.

Linkaits stāstīja, ka tiek diskutēts par digitālas vakcinācijas pases radīšanu vai citiem ceļošanai nepieciešamiem dokumentiem, un aicināja par šo jautājumu sākt diskusijas arī Latvijā.

Kariņš piekrita satiksmes ministra priekšlikumam un atzina, ka Latvijai ir laikus jāgatavojas brīdim, kad noslēgsies vakcinācijas process un atjaunosies ceļošanas iespējas. Tajā pašā laikā premjers pauda pārliecību, ka Latvijas interesēs būtu Eiropas mēroga risinājums, nevis lokāls, ko neatzītu citas valstis.

Ministru prezidents informēja, ka dzīve pēc Covid-19 būs viens no sarunas tematiem šonedēļ gaidāmajā Eiropas Savienības līderu sanāksmē.

Kariņš mudināja nozaru ministrus lūkoties nākotnē un izstrādāt priekšlikumus dzīves organizēšanai pēc Covid-19 krīzes. 

Veselības ministrs Daniels Pavļuts (AP) piekrita, ka nozaru ministriem ir jāsāk diskusijas par nākotnes scenārijiem, bet patlaban būtu pāragri lemt par konkrētiem priekšlikumiem.

LETA jau vēstīja, ka Igaunija cenšas virzīt projektu, kas ļautu pasaules valstīm savstarpēji atzīt citai citas Covid-19 vakcinācijas pases, lai tādējādi atjaunotu ceļošanas iespējas, un šai iniciatīvai jau atsaukušās vairākas valstis.

Kā Igaunijas sabiedriskajai raidorganizācijai ERR pastāstījis Igaunijas Valsts kancelejas padomnieks Martens Kaevatss, vispirms varētu izveidot drošu "ceļošanas burbuli" starp Igauniju, Zviedriju, Somiju, Latviju un Lietuvu.

Igaunijas Ārlietu ministrijā šo projektu dēvē par veselības stāvokļa datu uzticamības arhitektūru, un tā mērķis ir nodrošināt, lai jebkurā valstī izdota vakcinācijas pase dotu cilvēkam iespēju netraucēti ceļot.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu