Lionas mērs izpelnās Francijas ministru kritiku par gaļas izņemšanu no skolu ēdienkartes (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Unsplash

Lionas mēra lēmums pandēmijas rezultātā radušos gaļas piegāžu problēmu dēļ skolās bērniem kādu laiku pasniegt tikai veģetāras maltītes izpelnījies asu kritiku no Francijas lauksaimniecības un iekšlietu ministru puses.

Savukārt vides ministre aizstāvējusi mēra Gregorī Dusē lēmumu.

Atsaucoties uz loģistikas problēmām, Lionas mērs nolēma, ka no pirmdienas 29 000 skolēnu valsts skolās tiks pasniegtas maltītes bez gaļas, bet ēdienos joprojām būs iekļautas olas un zivis. Mērs norādīja, ka tas esot pagaidu risinājums.

"Tas ir absurds, raugoties no uzturvērtības viedokļa, un skandāls, raugoties no sociālā skatu punkta," otrdien radiostacijai RTL izteicās Francijas lauksaimniecības ministrs Žiljēns Denormandī.

Savukārt iekšlietu ministrs Žeralds Darmanēns tviterī sestdien nosodīja Lionas pilsētas valdības "skandalozo ideoloģiju".

Ministrs norādīja, ka Lionas mēra lēmums ir nepieņemams apvainojumus Francijas lauksaimniekiem un miesniekiem, un apgalvoja, ka "zaļo" moralizējošā un elitārā politika izslēdz iedzīvotājus ar zemiem ienākumiem.

"Daudziem bērniem skolas ēdnīca ir vienīgā vieta, kur viņi dabū ēst gaļu," norādīja Darmanēns.

Savukārt Francijas vides ministre Barbara Pompili pirmdien pēc kādas skolas ēdnīcas apmeklējuma uzslavēja tās ēdienkarti, kas sastāvēja no cukīni zupas, spageti ar lecām, burkāniem un tomātiem, kazas siera un bumbieru deserta.

Ministre sacīja, ka jaunā valdības politika iedrošinās skolas eksperimentēt ar veģetārajiem piedāvājumiem ēdienkartēs, un debates par Lionas mēra lēmumu nosauca par aizvēsturiskām.

Pēdējos gados vairāki Francijas vides ministri ierosinājuši ieviest veģetārus piedāvājumus skolas ēdnīcās, bet šie ierosinājumi saskārušies ar spēcīgu opozīciju no Francijas lauksaimnieku lobijiem.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu