Totenhemas "Hotspur" pirmā iekļūst UEFA Eiropas līgas astotdaļfinālā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Gerets Beils un Dele Ali
Gerets Beils un Dele Ali Foto: AFP/SCANPIX

Anglijas premjerlīgas vienība Totenhemas "Hotspur" pēc graujošas uzvaras pirmajā UEFA Eiropas līgas 1/16 fināla spēlē viesos trešdien svinēja pārliecinošu uzvaru arī atbildes mačā Londonā, divu spēļu summā uzvarot ar 8:1 un kā pirmā no komandām iekļūstot astotdaļfinālā.

Totenhemas "Hotspur" Londonā pārspēja Austrijas "Wolfsberger" ar rezultātu 4:0 (1:0). Divu spēļu summā Anglijas klubs uzvarēja ar 8:1.

Pirmajā mačā, kurš Covid-19 ierobežojumu dēļ tika aizvadīts Budapeštā, Totenhemas "Hotspur" bija pārāka ar 4:1 (3:0).

Jau 11.minūtē "Hotspur" padarīja pārsvaru divu maču summā vēl iespaidīgāku. Krāšņus vārtus guva Dele Ali, soda laukumā izceļoties ar sitienu "šķērītē".

Vēl vienus vārtus 50.minūtē ar galvu pēc Ali centrējuma guva Karloss Vinisiuss, kurš bija izcēlies arī pirmajā abu komandu cīniņā. Viņš uzlēca visaugstāk un raidīja bumbu vārtu labajā stūrī. Viesu vārtsargs Manuels Kutins bija bezspēcīgs.

73.minūtē savus otros vārtus šajā duelī guva arī Gerets Beils, bet desmit minūtes vēlāk savus otros vārtus mačā guva Vinisiuss. Pretinieku aizsargs Henriksons izdomāja apspēlēt Deinu Skārletu uz sava soda laukuma robežas, bumba tika zaudēta, tā nonāca pie Vinisiusa, kurš to raidīja vārtos - 4:0.

15 pārējās 1/16 fināla atbildes spēles notiks ceturtdien.

Fināls šogad 26.maijā tiks aizvadīts Gdaņskā, kur titulmačam bija jānotiek jau pagājušajā sezonā, bet Covid-19 izplatības dēļ tika pārcelts uz Ķelni. Pēc gada fināls paredzēts Seviljā, bet 2023.gadā - Budapeštā.

Pērn finālā "Sevilla" no Spānijas ar 3:2 uzvarēja Milānas "Inter".

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu