No 15. marta atsevišķos gadījumos atļaus atsākt transporta līdzekļu vadīšanas apmācības klātienē (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: wellphoto/Shutterstock

No 15.marta atsevišķos gadījumos būs atļauts atsākt transporta līdzekļu vadīšanas apmācības un pirmās palīdzības mācību kursu praktiskās daļas individuālu apguvi un noslēguma pārbaudījuma kārtošanu klātienē, ceturtdien lēma valdība.

Atsākt noteikto prasmju apguvi klātienē drīkstēs personas, kuras mācības sākušas līdz pagājušā gada 20. decembrim, kā arī atbilstoši ārējiem normatīvajiem aktiem viņiem šīs prasmes nepieciešams darba vajadzībām.

Tāpat valdības lēmums veikt grozījumus pagājušā gada 6. novembrī izsludinātajos noteikumos par ārkārtējās situācijas izsludināšanu paredz no 1. marta atļaut mācības dzelzceļa, autosatiksmes, jūrniecības un aviācijas apakšnozarē, kā arī pasažieru pārvadājumu, kravu pārvadājumu un bīstamo kravu pārvadājumu jomā un pirmās palīdzības mācību kursu praktiskās daļas individuālu apguvi un noslēguma pārbaudījuma kārtošanu klātienē, ja tiek izpildīti vairāki kritēriji.

Tostarp personai nepieciešams profesionālo prasmju vai kvalifikācijas ieguvei vai uzturēšanai 2021. gada pirmajā pusgadā, atbilstoši ārējiem normatīvajiem aktiem personai apmācības nepieciešamas darba vajadzībām. Šo prasmju apguvei jānotiek individuāli, telpā vai transportlīdzeklī atrodoties tikai apmācāmai personai un apmācības veicējam, izņemot atsevišķus gadījumus jūrnieku profesionālās kvalifikācijas iegūšanai un uzturēšanai, kā arī gaisa kuģu lidojumu apkalpes locekļu apliecības un kvalifikācijas atzīmes iegūšanai un derīguma uzturēšanai.

Prasmju apguve jāorganizē tā, lai varētu nodrošināt telpu, tai skaitā transportlīdzekļa, pastiprinātu vēdināšanu un klātesošie lietotu mutes un deguna aizsegus.

Kā ziņots, no 21. decembra pārtraukta visa veida interešu izglītības un profesionālās ievirzes izglītības programmu apguve, kas jānodrošina attālināti.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu