"Ja Igaunija netiek ar visu galā, mēs varētu palīdzēt." Latvija varētu palīdzēt Igaunijai Covid-19 krīzē (5)

Papildināts
LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ministru prezidents Krišjānis Kariņš.
Ministru prezidents Krišjānis Kariņš. Foto: Ieva Čīka/LETA

Latvija varētu palīdzēt Igaunijai Covid-19 krīzē, otrdien valdības un Krīzes vadības padomes sēdē atzina Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV).

Sēdes sākumā uzrunājot klātesošos, premjers aicināja apsvērt iespēju piedāvāt Igaunijai palīdzību Covid-19 krīzes risināšanā. "Ja Igaunija netiek ar visu galā, mēs varētu palīdzēs. Mums Covid-19 gultu skaits ir lielāks, nekā pacientu skaits," pauda Kariņš.

Premjera birojā aģentūru LETA informēja, ka Latvija solidarizējas ar Igauniju tās cīņā ar pandēmiju un ir gatava sniegt palīdzību, nodrošinot ārstēšanu Covid-19 pacientiem, kuriem nepieciešama hospitalizācija.

"Gatavību sniegt palīdzību Igaunijai, ja tāda nepieciešamība radīsies, Igaunijas pusei ir pauduši Ministru prezidents, ārlietu un veselības ministrs. Abu valstu Veselības ministrijas ir saziņā," norādīja premjera birojā.

Savukārt zemkopības ministrs Kaspars Gerhards (NA) valdības sēdē atzina, ka palīdzības sniegšana Igaunijai būtu izvērtējama. "Kamēr varam, mūsu eksperti un dienesti varētu izvērtēt, kurās slimnīcās varētu izvietot Igaunijas pacientus," piebilda Gerhards.

Jau ziņots, ka Igaunijā aizvadītajā diennaktī inficēšanās ar jauno koronavīrusu atklāta vēl 1308 cilvēkiem, bet no vīrusa izraisītās slimības miruši divi cilvēki, otrdien paziņojis Veselības departaments.

Aizvadītajā diennaktī veiktas 6827 Covid-19 analīzes, līdz ar to pozitīvo testu īpatsvars bijis 19,2%. Pavisam Igaunijā veikti 994 902 testi nolūkā noskaidrot inficēšanos ar koronavīrusu.

Kopējais apstiprināto inficēšanās gadījumu skaits Igaunijā sasniedzis 77 491, bet 40 852 cilvēkiem apstiprināta atveseļošanās.

No Covid-19 pavisam Igaunijā miruši 669 cilvēki.

Slimnīcās pašlaik tiek ārstēti 640 Covid-19 pacienti. Intensīvajā terapijā atrodas 59 cilvēki, 41 no viņiem tiek veikta plaušu mākslīgā ventilēšana.

Igaunijas Veselības departamenta aprēķinātais 14 dienu kumulatīvais Covid-19 gadījumu skaits uz 100 000 iedzīvotāju 9.martā ir 1361,7.

Pret Covid-19 Igaunijā vakcinēti kopumā 105 845 cilvēki, tostarp 44 235 cilvēki saņēmuši arī otro vakcīnas devu.

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu