Zināms galvenais nosacījums, lai iegūtu Covid-19 vakcinācijas pasi ceļošanai (7)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: travelwild/shutterstock.com

Zināms, ka Covid-19 vakcinācijas pases jeb zaļās caurlaides priekšlikums, kas 17. martā tiks izskatīts Eiropas Komisijā, būs spēkā tikai ar Eiropas Zāļu aģentūras apstiprinātajām vakcīnām, ziņo portāls "Euronews".

Kā vēsta portāls "Euronews", Eiropas Savienības dalībvalstu pilsoņi var vakcinēties pret Covid-19 ar citām vakcīnām, kuras nav akceptējusi Eiropas Zāļu aģentūra, taču šiem cilvēkiem netiks piešķirta Covid-19 vakcinācijas pase.

Jau ziņots iepriekš, ka Eiropas Savienības līderu sanāksmē lielu atsaucību guvusi ideja par vienota Covid-19 vakcinācijas sertifikāta jeb pases ieviešanu Eiropā.

Eiropas Komisijas (EK) priekšsēdētāja Urzula fon der Leiena sacīja, ka vienošanās par nepieciešamās informācijas apjomu jau ir panākta. Tomēr gala lēmums par to, ko iesākt ar šādu sertifikātu, būs katras dalībvalsts ziņā.

Fon der Leiena uzskata, ka šada sistēma varētu sākt darboties ne ātrāk kā pēc trīs mēnešiem. Latvijas valdības vadītājs Krišjānis Kariņš uzskata, ka par dažādu labumu ieviešanu vakcinētiem iedzīvotājiem varēs spriest tikai tad, kad vakcīnas būs plaši pieejamas.

Šāda caurlaide cilvēkiem pakāpeniski sniegs iespēju "droši pārvietoties ES vai ārzemēs darba vai tūrisma mērķiem", viņa piebilda.

EK "tuvāko mēnešu laikā" centīsies izveidot tehnisko bāzi digitālam sertifikātam, kas tiktu akceptēts visās 27 ES valstīs, tiekoties ar Vācijas eiroparlamentāriešiem un Bundestāga deputātiem, sacīja Leiena.

ES notiek spraigas debates par to, kā šāda ES zaļā caurlaide varētu tikt izmantota.

Komentāri (7)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu