Salu tilta remontam Rīgas dome aizņemsies vairāk nekā 14 miljonus eiro (6)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ieva Lūka / LETA

Salu tilta remontam Rīgas dome aizņemsies vairāk nekā 14 miljonus eiro. Kā Rīgas domes sēdē deputātiem skaidroja Finanšu departamenta direktors Uldis Rakstiņš, sākotnēji bija plānots, ka dome šim mērķim aizņemsies 30 miljonus eiro. 

Pašlaik aizņēmuma summa paredzēta 14,3 miljoni eiro.

Līdz šim no iepriekš plānotā aizņēmuma esot izlietoti aptuveni 5 miljoni eiro, līdz ar to, kopumā aizņēmuma summa sasniegs aptuveni 19,5 miljonus eiro.

Aizņēmumu Salu tilta kompleksa atjaunošanas, pārbūves un izbūves 2.kārtas otrā posma īstenošanai paredzēts ņemt no Valsts kases vai cita aizdevēja, kas piedāvās izdevīgākus aizņēmuma nosacījumus, ar atmaksas termiņu līdz 15 gadiem un pamatsummas atlikto maksājumu līdz diviem gadiem.

Kā ziņots Salu tilta pārbūves otrās kārtas renovācijas darbus veica uzņēmums SIA "ACB un Tilts".

Līdz šim otrās kārtas laikā tika pārbūvēta estakāde pār Bieķengrāvi, satiksmes pārvads pār Krasta ielu, tilts pār Bieķengrāvi Mūkusalas apļa daļā, kā arī satiksmes pārvads Lucavsalā un četras estakādes Zaķusalā. 

Tilta pārbūves laikā nomainītas monolītās brauktuves plātnes, izbūvēts jauns segums, sakārtota lietus ūdens kanalizācijas sistēma, izbūvēts apgaismojums.

Komentāri (6)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu