Ļaudis uzjautrinās par ekspremjeru Emsi, kurš koronavīrusa ārstēšanai iesaka izmantot nereģistrētas tabletes no Ķīnas (11)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Raidījums "Bez Tabu" izveidoja sižetu par eksmpremjeru Induli Emsi, kurš slavināja no Ķīnas pasūtītus medikamentus, kuri it kā ārstējot Covid-19. Tiesa, Emša ieteikumi sociālo tīklu lietotājus nepavisam nepārliecināja.

Lai gan uz medikamentu iepakojuma gandrīz visa informācija norādīta hieroglifos, Emsis esot pārliecināts par to efektivitāti.

Sižetā piesaistītais veterinārārsts Kristaps Reķis gan norādīja, ka Latvijā pieejami vairāki dzīvniekiem paredzēti medikamenti, kuru sastāvā ir Emša pieminētā aktīvā viela – ivermektīns. Lielākoties šie medikamenti paredzēti cīņai pret parazītiem.

"Indikācijā rakstīts - liellopiem, aitām, kazām, cūkām invāziju ārstēšanai, kurus izraisa endoparazīti (zarnu parazīti) un ektoparazīti (dzīvo uz ādas). Preparāts nav reģistrēts lietošanai dzīvniekiem, kuru pienu paredzēts lietošanai uzturā. Tas nozīmē, ka slaucamām govīm to nevajadzētu dot. Tas nozīmē, ka šai vielai nav jānonāk cilvēka organismā," norādīja veterinārārsts.

Sižets pamatīgi sasmīdināja sociālo tīklu lietotājus, ļaudīm, tostarp mūziķim Laurim Reinikam un aktierim Intaram Rešetinam, daloties ar vairākiem ierakstiem, kuros viņi pauda gan jokus, gan neizpratni par šādiem Emša uzskatiem.

Komentāri (11)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu