"Tallink" apsver iespēju nākotnē piedāvāt Covid-19 antigēnu testu uz kuģiem (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Zane Bitere / LETA

Igaunijas prāmju operators "Tallink Grupp" sācis pilotprojektu, kurā pasažieriem uz kuģa "Megastar" būs iespējams veikt Covid-19 antigēnu testu, bet nākotnē šāds pakalpojums, iespējams, tiks piedāvāts uz visiem "Tallink" kuģiem, aģentūrai LETA pavētīja kompānijā.

Pirmie testi sadarbībā ar farmācijas kompāniju "Farmatar" tiks veikti piektdien uz kuģa "Megastar" maršrutā Tallina-Helsinki četros kuģa reisos. Antigēna testus uz kuģa "Megastar" veiks kvalificēti medicīnas profesionāļi, un tie būs pieejami visiem pasažieriem. Viena testa cena ir 39 eiro.

Šāds solis ir daļa no uzņēmuma ilgtermiņa plāna, kas paredz iespēju piedāvāt šāda veida pakalpojumu uz kuģiem, lai uzlabotu drošības standartus un palielinātu kontroli vīrusa izplatības ierobežošanai laikā, kad cilvēku brīvā pārvietošanās atkal būs iespējama un pasažieru skaits palielināsies.

Gatavojoties ceļošanas ierobežojumu atcelšanai, plāns paredz arī turpmāku un plašāku uzņēmuma drošības noteikumu un procedūru pārskatīšanu un pilnveidošanu.

"Tallink Grupp" Pasažieru servisa daļas vadītāja Age Vanajūra norādīja, ka uzņēmums turpina meklēt jaunus risinājumus drošas ceļošanas uzlabošanai, tādējādi gatavojoties tam brīdim, kad brīva cilvēku pārvietošanās atkal būs iespējama.

"Mūsuprāt šis ir īstais laiks, lai meklētu, pārbaudītu, izmēģinātu iespējamos instrumentus, risinājumus un veidus, lai brīdī, kad tūrisma joma sāk atdzīvoties, mēs varētu teikt, ka darījām visu iespējamo drošas ceļošanas un klientu sirdsmiera nodrošināšanai," komentēja Vanajūra.

Viņa uzsvēra, ka ātrie Covid-19 testi ir ļoti vienkāršs veids, kā cilvēkiem dot lielāku pārliecību par savu veselību un mieru, tāpēc tuvākajā nākotnē "Tallink" apsver iespēju piedāvāt šādu pakalpojumu uz visiem saviem kuģiem.

Jau ziņots, ka februārī maršrutā starp Rīgu un Stokholmu "Tallink Grupp" netika pārvadājis nevienu pasažieri, salīdzinot ar 46 839 pārvadātiem pasažieriem attiecīgajā mēnesī pirms gada. Uzņēmumā marta sākumā pieļāva, ka šajā maršrutā šogad satiksmi varētu arī neatjaunot.

Ziņots arī, ka"Tallink Grupp" pagājušajā gadā strādājis ar 108,3 miljonu eiro neauditētajiem zaudējumiem pretēji 49,7 miljonu eiro peļņai 2019.gadā. Zaudējumi radušies Covid-19 pandēmijas dēļ noteikto ceļojumu ierobežojumu, ārkārtējā stāvokļa un robežu slēgšanas dēļ. Grupas neauditētie ieņēmumi 2020.gadā bijuši 442,9 miljoni eiro, kas ir par 53% mazāk salīdzinājumā ar 2019.gadu, kad ieņēmumi bija 949,1 miljons eiro.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu