Alūksnē agresīvs vīrietis vardarbīgi uzbrūk pārdevējai

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Tinnakorn jorruang/shutterstock.com

Vakar, 31.martā, īsi pēc pusdienlaika agresīvs vīrietis Alūksnē, pielietojot fizisku vardarbību, nodarīja miesas bojājumus pārdevējai, kā arī izteica draudus policijas amatpersonai ar fizisku izrēķināšanos, aģentūru LETA informēja Valsts policijas (VP) Vidzemes reģiona pārvaldes vecākā speciāliste Zane Vaskāne. 

Agresīvais vīrietis aizturēts. Policijā sākti divi kriminālprocesi.

Pēc Vaskānes stāstītā, vakar pusdienlaikā VP saņēma informāciju, ka Alūksnē kādā tirdzniecības vietā vīrietis, būdams alkoholisko dzērienu ietekmē, uzvedies agresīvi, lamājies necenzētiem vārdiem un nodarījis miesas bojājumus pārdevējai. Cietusī pārdevēja nogādāta medicīnas iestādē.

Policija ieradās notikuma vietā, taču agresīvais vīrietis jau bija devies projām. Veicot meklēšanas pasākumus, vīrietis tika aizturēts Alūksnē un nogādāts policijas iecirknī, kur pretojās policistu likumiskajām prasībām, kā arī izteica draudus par fizisku izrēķināšanos ar policijas amatpersonu. Jāpiebilst, ka vīrietis jau iepriekš vairākkārt nonācis policijas redzeslokā par dažādiem likuma pārkāpumiem, stāstīja Vaskāne.

Par notikušo policijā tika sākti divi kriminālprocesi. Viens pēc Krimināllikuma 231.panta otrās daļas, proti, par huligānismu, ja to izdarījusi personu grupa vai ja tas saistīts ar miesas bojājumu nodarīšanu cietušajam, vai ar mantas bojāšanu vai iznīcināšanu, vai ar pretošanos varas pārstāvim vai personai, kura vēršas pret sabiedriskās kārtības pārkāpšanu, vai ja tas izdarīts, lietojot ieročus, kā arī citus miesas bojājumu nodarīšanai izmantojamus priekšmetus. Savukārt otrs kriminālprocess pēc Krimināllikums 270.panta, par pretošanos varas pārstāvim, ja tas izpilda tai uzliktos dienesta pienākumus.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu