Kā pēdējā gaitā pavadīs princi Filipu?

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Princis Filips 2012. gada novembrī.
Princis Filips 2012. gada novembrī. Foto: Reuters/ScanPix

Covid-19 pandēmijas dēļ karalienes Elizabetes II  nelaiķa vīru, princi Filipu, apbērēs karaliskajai ģimenei netipiskā veidā - tostarp bez masu pasākumiem, vēsta portāls "The Guardian".

Lielbritānijas valdības plāni par prinča Filipa nāvi ir bijuši pazīstami kā "operācija "Fort Bridge"". Bija paredzēts, ka bēres apmeklēs tūkstošiem cilvēku, savukārt bēru procesijā kopā ar zārku bija paredzēts piedalīties simtiem karavīru.

"The Guardian" vēsta, ka darbs pie ārkārtas plāna izstrādes ir sācies jau pagājušā gada pandēmijas apstākļos - tas paredz, ka gājieni Londonā un Vindzorā tiks atcelti un bēru pasākumi aprobežosies ar Vindzoras pils teritoriju.

Balstoties uz aizliegumu rīkot pasākumus, kuros piedalās vairāk nekā 30 cilvēki, visi karaliskās ģimenes locekļi nevarēs piedalīties bērēs. Koronavīrusa ierobežojumu dēļ maz ticams, ka bērēs piedalīsies citu valstu valdnieki un Nāciju Sadraudzības valstu (valstu, kas agrāk bija Britu impērijas sastāvā) valstu vadītāji. Karalienei būs jāsastāda uzaicināto saraksts.

Paredzams, ka karaliene pasludinās astoņas sēru dienas. Līdz šī perioda beigām viņa netiks iesaistīta sabiedriskajās lietās, tostarp jaunu likumu apstiprināšanā.

Lielbritānijas Heraldikas palāta ir oficiāli apstiprinājusi, ka prinča Filipa bēres nebūs atklātas. Sabiedrība tika aicināta nenākt uz sēru pasākumiem, lai izvairītos no jaunās koronavīrusa infekcijas izplatīšanās.

Iepriekš tika ziņots, ka princis Filips uzstāja uz pieticīgām bērēm bez masu pasākumiem. Tika apgalvots, ka viņš dod priekšroku tam, ka tiek pieaicināti tikai karaliskās ģimenes locekļi, viņa draugi un Nāciju Sadraudzības valstu vadītāji.

Seko mums arī Instagram un TikTok – uzzini visu pirmais!  

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu