Vakcinācijas projekta biroja darbinieki īpašas prēmijas nesaņems (10)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Vakcinācijas projekta biroja vadītāja Eva Juhņēviča.
Vakcinācijas projekta biroja vadītāja Eva Juhņēviča. Foto: Ieva Leiniša / LETA, Ludovic Marin / various sources / AFP

Vakcinācijas projekta biroja darbiniekiem pēc struktūrvienības nodošanas Nacionālajam veselibas dienestam (NVD) nav plānots izmaksāt prēmijas, bet maksāt Darba likumā noteiktajā kārtībā, šodien Saeimas Publisko izdevumu un revīzijas komisijas sēdē sacīja Veselības ministrijas (VM) Personāla un dokumentu pārvaldības departamenta direktore Baiba Brasliņa.

Komisijas priekšsēdētājs Kaspars Ģirģens (KPV LV) vaicāja, vai biroja darbiniekiem būs piemaksas par virsstundām, darbu brīvdienās un prēmijas, uz ko Brasliņa atbildēja, ka Vakcinācijas projekta biroja darbinieki saņems to, ko paredz likums.

Ja darbinieks strādā virsstundas, brīvdienās un svētku dienās, tad attiecīgi par to tiek samaksāts Darba likumā noteiktajā kārtībā, teica VM ierēdne, piebilstot, ka atsevišķas prēmijas šiem darbiniekiem nav paredzētas.

Deputāte Jūlija Stepaņenko (Likums un kārtība) lūdza skaidrot, kāpēc netiek rīkots konkurss, ņemot vērā, ka tiek veidota jauna struktūrvienība zem NVD, uz ko Brasliņa atbildēja, ka tas saistās ar to, ka biroju un visas tā saistības nodod NVD pārziņā, tostarp, uzņemtās darba saistības un darbiniekus.

Stepaņenko arī pauda pārmetumu, ka biroja vadītāja saņems lielāku atalgojumu, nekā NVD direktors, tomēr Brasliņa atgādināja, ka, iekļaujot Vakcinācijas biroja dalībnieku mēnešalgas vienotajā atalgojumu sistēmā un amatus klasificējot, biroja vadītājas alga būs 1917 eiro, kas ir mazāka par NVD direktoram paredzētu atalgojumu 2353 eiro apmērā.

Vienlaikus Ģirģens aktualizēja sabiedrībā plašu rezonansi izsaukušo ziņu, ka biroja vadītāja par 40 dienām atalgojumā ir saņēmusi 10 000 eiro. Brasliņa skaidroja, ka "šeit, visticamāk, informācija ņemta, neiedziļinoties tajā, ka darba samaksa ietver obligātās iemaksas", proti, tā esot bijusi alga pirms nodokļu nomaksas.

Viņa pieļāva, ka no minētās summas jāatņem trešdaļa, jo mēnešalga iekļāva darba devēja sociālās iemaksas faktiski par diviem mēnešiem.

Kā vēstīts, saskaņā ar VM iepriekš izplatīto paziņojumu medijiem, NVD tiks izveidota jauna struktūvienība vakcinācijas projekta koordinācijai, kuras finansiālā un cilvēkresursu kapacitāte tiks stiprināta. Iepriekš veselības ministrs Daniels Pavļuts (AP) pauda, ka vakcinācijas projekta biroja darbiniekiem pēc tā pievienošanas NVD varētu piešķirt piemaksas, lai tādējādi kompensētu potenciāli samazināto darba samaksu.

Komentāri (10)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu