Tukuma Pašvaldības policija nežēlīgā incidenta izmeklēšanai nodevusi novērošanas kameru videoierakstus

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Novērošanas kamera.
Novērošanas kamera. Foto: Ieva Leiniša/LETA

Tukuma novada Pašvaldības policija aizvadītajā nedēļā notikušā incidenta izmeklēšanai nodevusi Valsts policijai (VP) novērošanas kameru videoierakstus, aģentūra LETA uzzināja pašvaldībā.

Pēc pagājušās nedēļas nogales notikuma, kad nenoskaidrotos apstākļos Tukumā cieta divas personas, vietvara ir uzdevusi pašvaldības policijai savas kompetences ietvaros pastiprināti sekot situācijai pilsētā.

Tāpat Pašvaldības policija ir arī nodevusi izmeklēšanai novērošanas kameru videoierakstus. Policijā cer, ka tie būs lietderīgi un palīdzēs atklāt noziegumā vainīgos.

Tukuma novada pašvaldība izsaka atbalstu cietušajiem un viņu tuviniekiem.

Jau ziņots, ka VP ir izvirzījusi vairākas versijas par incidentu Tukumā, taču netiek izslēgta arī varbūtība, ka nemaz nav noticis noziedzīgs nodarījums, pirmdien žurnālistiem pastāstīja VP Zemgales reģiona pārvaldes priekšnieks Andris Zellis.

Policija atgādina, ka 23.aprīļa rītā tika saņemta sākotnējā informācija, ka Tukumā kādā no daudzdzīvokļu mājām izcēlās ugunsgrēks. Ierodoties notikuma vietā, likumsargi konstatēja, ka divi vīrieši ir guvuši apdegumus.

Lai noskaidrotu notikušā apstākļus, sākts kriminālprocess par noziedzīgu nodarījumu pret personas veselību. Šobrīd kriminālprocesu izmeklēšanā pārņēmusi Zemgales reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas biroja Sevišķi smagu un sērijveida noziegumu apkarošanas nodaļa.

Lai kliedētu bažas saistībā ar iepriekš izskanējušo informāciju par iespējamām nepilnībām policijas reaģēšanā, kā arī atteikumu sākt kriminālprocesu par draudiem cilvēka dzīvībai vai veselībai, VP Iekšējās kontroles birojā (IKB) sākta dienesta pārbaude. Zellis sacīja, ka pārbaudes uzdevums būs rūpīgi un objektīvi izpētīt visus apstākļus, kas saistīti ar lēmumu par atteikšanos sākt kriminālprocesu. Pirms IKB pārbaudes noslēguma un atzinuma viņš policijas iepriekšējo lēmumu nekomentēja.

VP kategoriski neatbalsta jebkāda veida vēršanos pret cilvēku vai kādām cilvēku grupām, balstoties uz to sociālo, rasu, nacionālās, etniskās, reliģiskās vai cita veida piederības.

Tāpat vēstīts, ka minēto dienesta pārbaudi rosināja sākt iekšlietu ministrs Sandis Ģirģens (KPV LV).

Dienesta pārbaude sākta, lai noskaidrotu, vai policijas amatpersonas ir atbilstoši reaģējušas uz cietušo personu rakstītajiem iesniegumiem par draudiem dzīvībai un veselībai.

LETA jau vēstīja, ka pagājušajā nedēļā Tukumā apdegumus guva divi vīrieši, tostarp viens no viņiem cietis ļoti smagi. Viens no cietušajiem uzsver, ka abiem vīriešiem jau iepriekš tika draudēts, tāpēc viņš pieļauj, ka viņa draugam noticis homofobisks naida uzbrukums - viņš apliets ar degšķidrumu un aizdedzināts, savukārt VP nedēļas nogalē uzsvēra, ka līdz šim vēl nav guvusi apstiprinājumu tam, ka Tukumā notikušais būtu saistīts ar iepriekš viena cietušā iesniegto iesniegumu par viņam izteiktajiem draudiem.

VP apliecinājusi, ka 2020.gadā tā saņēmusi iesniegumu par iespējamiem draudiem vienam no cietušajiem. Toreiz pieņemts lēmums nesākt kriminālprocesu.

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu