Saimnieks vaino patversmi suņa zādzībā, bet PVD izmeklē iespējamus labturības pārkāpumus

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Andra Tomase/Facebook.com

Patversmei, kas uzņēmusies kāda suņa aprūpi, atteikti veterinārārstu pakalpojumi, vainojot dzīvnieku aizsargus suņa zādzībā un naudas izspiešanā. Tikmēr iesaistītās dzīvnieku biedrības apvainojumus noraida, vēsta LTV Ziņu dienesta raidījums "Panorāma". 

Reko ir aptuveni 4 gadus vecs suņu puika. Biedrības "Ar sirdi delnā" vadītāja Andra Tomase stāstīja, ka Reko sastapusi kādas Ventspils novada iedzīvotājas sētā, kura ziņojusi Tomasei par sētā ieklīdušu klaiņojošu suni. Suņu ķērāji brīvdienā esot atteikušies braukt.

Biedrības "Ar sirdi delnā" vadītāja Andra Tomase vietnē "Facebook" rakstīja: "Suns tika nekavējoties nogādāts klīnikā, kur atklājās, ka uz ķepām ir jau paseni ievainojumi, viena pamatīgi sastrutojusi. Arī uz dibena ļoti sena, sastrutojusi brūce, kur, pēc ārstu domām, ādā jau varētu būt notikušas izmaiņas un varētu būt attīstījies audzējs."

"Suns tiešām bija skumīgā stāvoklī. Ļoti smagi un ilgstoši iekaisušām un neārstētām acīm, varēja redzēt, ka ietekmē redzi, ar grūtībām pārvietojās, ka ķepas asiņoja, tas ir redzams arī fotoattēlos, pagāja solīti un gūlās visu laiku zemē. Atbrauca arī valsts policija, arī viņi atteicās izsaukt dzīvnieku ķērājus, jo tas neesot viņu kompetencē, bet viņi pieņēma atradējas, šīs sievietes iesniegumu," norādīja Tomase.

Nākamajā dienā viņa savainoto suni aizvedusi uz dzīvnieku patversmi "Ķepu-ķepā", kura savukārt dzīvnieku nogādājusi pie veterinārārsta. Secināts, ka dzīvniekam ilgstoši nav sniegta palīdzība.

Patversmes dibinātāja Gundega Bidere sacīja: "Tas ir bijis ilgstoši. Par caurumu uz dibena, tas ir bijis vairāku mēnešu garumā. Jo šādas nedzīstošas brūces ar ādas uzkalniem, tas nerodas dienas un arī nedēļas laikā."

Latvijas Televīzijai ar suņa īpašnieku neizdevās sazināties. Savukārt Valsts policija (VP), stāstot par notikumu hronoloģiju, atzina, ka pirmais iesniegums policijā ir saņemts nevis par Reko zādzību, bet tieši otrādi, par 24. aprīlī atrastu suni. Un tikai piecas dienas vēlāk policijā vērsies īpašnieks, ziņojot par zādzību.

Turklāt telefoniski par suņa pazušanas dienu īpašnieks norādījis 25. aprīli jeb laiku, kas ir vienu diennakti vēlāk nekā diena, kad suns atrasts. 26. aprīlī policija informāciju par dzīvnieku bija nodevusi arī Pārtikas un veterinārajam dienestam (PVD).

Dzīvnieku aizsardzības biedrības pauž bažas, ka konkrētais gadījums, aizliedzot sniegt palīdzību, radot precedentu baidīties bez saimnieka atļaujas sniegt palīdzību ievainotam dzīvniekam.

Konkrēto gadījumu šobrīd izvērtē PVD, kas saņēmis iesniegumu no policijas par iespējamiem dzīvnieku labturības pārkāpumiem.

PVD Veterināro objektu uzraudzības daļas vadītāja Mairita Riekstiņa atklāja: "Konkrētākus faktus esam saņēmuši pavisam nesen, tieši šodien. Līdz ar to vēl jāvērtē sniegtā informācija."

Biedrības "Ar sirdi delnā" vadītājas Andras Tomases paziņojums: 

Tā kā šeit esmu iesaistīta personīgi, arī man ir ko teikt! Turklāt skarbi! Ļoti īsi par situāciju: pirms pusotras...

Posted by Andra Tomase on Ceturtdiena, 2021. gada 6. May
KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu