FOTO Tallinas iedzīvotāji gāž riņķī nesen atvērtos iepirkšanās centrus

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Kaut gan tirdzniecības centri Igaunijā ir atvērti jau nedēļu, sestdien, 8. maijā, Tallinas iepirkšanās centrs "Ulemiste" bija pārpildīts ar cilvēkiem. Šķiet, autostāvvietā nebija vairs brīvu vietu, un pie apģērbu veikala "H&M" bija izveidojusies gara iepirkties gribētāju rinda, novēroja medija "Elu24" reportieris.

Foto: Raul Mee

Igaunijas valdība pamazām atvieglo Covid-19 ierobežojumus, un tirdzniecības centri ir atkal atvērti kopš 3. maija, bet veikalu telpas var apmeklēt vien 25% no kopējā apmeklētāju skaita.

Ar foto un video no pārpildītajiem veikaliem dalījušies daudzi Igaunijas iedzīvotāji, taču tirdzniecības centra "Ulemiste" komunikācijas vadītājai Tijai Nommai izdevās pārliecināt "Elu24" redakciju, ka veikalu darbinieki strikti uzrauga situāciju, lai viss atbilstu epidemioloģiskajām prasībām.

Pēc "Postimees" fotogrāfa stāstītā, kurš sestdien apmeklēja iepirkšanās centru, apmeklētāji tiešām stāvējuši kontrolētās rindās, kas ātri pārvietojušās uz priekšu, un daži veikali bija pilnīgi tukši.

Portāls "Apollo.lv" jau vēstīja, ka Latvijā no 7. aprīļa var darboties visi veikali ārpus tirdzniecības centriem, kuru platība ir virs 7000 kvadrātmetru. Ar valdības 1. aprīļa lēmumu sākotnēji tika arī noteikts, ka no 7. aprīļa tirdzniecības centros esošajos veikalos, kuri nedrīkstēja strādāt jau iepriekš, no trešdienas nav ļauta arī distances tirdzniecībā iegādātu preču izsniegšana. Sēdē 8. aprīlī ministri gan lēma, ka lielajos tirdzniecības centros klātienē varēs strādāt arī datoru un telekomunikāciju specializētie veikali.

Par plāniem ārpus tirdzniecības centriem rīkot ielu tirdzniecību vai arī izsniegt attālināti iegādātās preces iepriekš ziņoja arī citi tirdzniecības centri.

Attālināti iegādāto preču izsniegšana joprojām nav aizliegta internetveikalu preču izsniegšanas punktos, ja tie atrodas ārpus tirdzniecības centriem.

Tāpat klātienē var tikt organizēta ielu tirdzniecība, kā arī var darboties veikali tādos tirdzniecības centros, kuru kopējā tirdzniecībai atvēlētā platība ir mazāka par 7000 kvadrātmetriem.

Āra tirdzniecībā un tirgos būs jānodrošina stingrāka fiziskās distancēšanās prasību noteikšana, jākontrolē apmeklētāju un tirdzniecības darbinieku plūsma, jāieceļ atbildīgā persona par epidemioloģiskās drošības pasākumu īstenošanu.

Vienlaikus tirdzniecības centros ar platību virs 7000 kvadrātmetriem arī turpmāk ļauts strādāt tikai pārtikas, higiēnas, dzīvnieku barības un optikas preču veikaliem, kā arī aptiekām, grāmatnīcām un pakalpojumu sniegšanas vietām. Savukārt no 10.aprīļa arī datoru un telekomunikāciju specializētie veikali.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu