12 mākslinieki pretendē uz iespēju veidot zinātnieka Jāņa Pujāta pieminekli

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Rēzekne. Ilustratīvs attēls.
Rēzekne. Ilustratīvs attēls. Foto: JOPstock/shutterstock.com

Rēzeknes pašvaldības izsludinātajā metu konkursā mākslas zinātnieka Jāņa Pujāta pieminekļa - vides objekta izveidei darbus iesnieguši 12 mākslinieki no visas Latvijas, aģentūru LETA informēja pašvaldībā.

Iepriekš tika noteikts, ka darbi tiks vērtēti pēc ārkārtējās situācijas beigām, taču joprojām ir spēkā pulcēšanās ierobežojumi, līdz ar to pieņemts lēmums iesniegto darbu vērtēšanu pārcelt uz brīdi, kad žūrijas locekļi varēs izvērtēt darbus klātienē.

Iesniegtos konkursa metus skatīs žūrijas komisija atbilstoši nolikumā noteiktajiem kritērijiem, izvērtējot pieminekļa ideju, vides objekta piegulošās teritorijas mākslinieciskā un koncepcionālā risinājuma kvalitāti un projekta realizācijas izmaksas. Metu konkursa uzvarētājs saņems naudas balvu 2500 eiro.

Jau ziņots, ka metu konkursa mērķis ir iegūt priekšlikumus mākslas zinātnieka Pujāta (1925-1988) pieminekļa-vides objekta realizācijai, kas mākslinieciskās, izteiksmīgās un saprotamās formās atklātu mākslas zinātnieka - Latgales keramikas lielākā zinātāja - personību un viņa devumu tautas mākslas, īpaši keramikas, izzināšanā un attīstībā.

Pašvaldībā skaidroja, ka Pujāts ir bijis Latgales patriots, kultūras darbinieks, jurists, publicists, lektors, izcils orators, kura personības nozīmei ir būtiska loma Latgales podnieku dienu tradīcijas saglabāšanā un popularizēšanā Eiropas mērogā, balstot izcilos Latgales mākslas pētījumus zināšanās par vēsturi un jurisprudenci.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu